Ilves-luotsi Tuomas Tuokkola haluaa monipuolisuutta: ”Innovatiivista kiekkoa”

© Kuva: Kai Lintinen

Tuomas Tuokkola hyppäsi kesken viime kauden sapattivapaaltaan pelastamaan Ilvestä. Lopulta sarjan surkeimman joukkueen tie vei liigakarsintaan, missä Jukurit taipui kuitenkin selkeästi.

Tuokkola on nyt kesän ajan saanut ajaa teesejään sisään ja kohta nähdään mikä on ryhmän nykyinen taso.

– Ei paljon päätä menneillä vaivata. Keskitytään omaan tekemiseen ja tehdään asiat paremmin kuin aiemmin. Ehdin jo keväällä omia juttuja ajaa sisään ja pakkohan sitä oli. Saatiin klaarattua kausi kunnialla. Ikimuistoinen kokemus, ja toivottavasti ei ikinä jouduta vastaavaan, Tuokkola kertoi SuomiKiekko-sivustolle.

Tuokkola loi jo nimeä KalPassa, jossa hän oli ensin apuvalmentajana ja kauden 2011-12 päävalmentajana aina viime kauden kynnykselle, jolloin hän sai yllätyspotkut. Mies tunnetaan kiekollisen pelin sanansaattajana ja näitä elementtejä nähdään myös Ilveksessä.

– Tulevalla kaudella haluan, että Ilves pelaa kaksivaiheisesti. Suorasta hyökkäyspelaamisesta on paljon puhuttu sekä nopeasta kääntämisestä ja peliin reagoimisesta. Toisaalta kontrollista, mistä joukkueeni ovat tulleet tutuiksi.

– Näiden kahden asian tasapainon hakeminen ja löytäminen koko viisikon tasolla vie aikaa. Pyritään pelaamaan innovatiivista kiekkoa, missä pelaaja tekee parhaan mahdollisen ratkaisun. Halutaan pitää kiekkoa ja kontrolloida peliä. Lopulta, mikä ottelut ratkaisee, on intensiteetti ja työmoraali.

Ryhmän koostumuksen Tuokkola näkee mielenkiintoisena.

– Ollaan vahvistuttu kautta linjan. On kokenutta pakistoa ja hyökkääjistöä, tulevaisuuden nimiä, mielenkiintoinen maalivahtikaksikko – Ville Kolppanen, joka oli hyvä viime kaudella sekä Juha Järvenpää mestari-Ässistä. Joukkue on täynnä pelaajia, joilla on mahdollisuus ottaa seuraava askel urallaan.

– Kun pelaajat siinä onnistuvat, koko joukkuekin ottaa askeleen. Tällä hetkellä tekemisen meininki ja halu on kova joka jätkällä. Siitä halutaan pitää kiinni.

Maalivahtitilanne on varsinkin mielenkiintoinen. Kauden aikana molemmille on luvassa peliaikaa ja mahdollisuus ottaa ykköskopparin paikka jatkoa ajatellen.

– Lähtökohtana Kolppanen aloittaa, koska Järvenpää pelasi vasta ensimmäisen pelinsä. Halutaan molemmilla antaa mahdollisuus. Kumpi sen ottaa, niin aika näyttää. Kilpailutilanne on positiivinen ja tyypit hyviä.

Kenttäpelaajista suurimpana tasonnostajina Tuokkola näkee Michael Keräsen, 23, sekä Jarkko Näppilän, 25.

– Keränen täytyy mainita. Hänen taitotasonsa ja yleinen profiilinsa mahdollistaa nousun seuraavalle tasolle. Omaa tasoaan nostaa myös Näppilä. Urheilullisuutensa, vuosien työ ja raataminen; siinä eväät, että iskee lopullisesti läpi. Viime vuonna aloitti Mestiksessä, nyt on jo meidän kapteenistossa.

Ilveksen sijoitustavoite on yksinkertainen ja maltillinen.

– Seuran tavoite on, että parannetaan viime kaudesta.

Kai Lintinen ([email protected])


St. Louis Blues – Florida Panthers | Kissapaidat vahvoilla Missourissa!

Floridan ruuti on kuivaa! Joutuuko Ville Husso jälleen kiekkosateeseen?