Detroit Red Wingsin päävalmentaja Mike Babcock on kertonut, miten Daniel Alfredssonin siirto uuteen osoitteeseensa eteni.

Alfredsson otti ensin yhteyttä maanmieheensä ja Wings-kapteenin Henrik Zetterbergin, minkä jälkeen hän jutteli puhelimessa GM Ken Hollandin ja Babcockin kanssa.

Puhelun lopulla koko uransa Ottawa Senatorsia edustaneelle 40-vuotiaalle ei tarvinnut enää myydä siirtoa uuteen punanuttuun.

– Hän sanoi meille olevansa tulossa. Oli uskomatonta, miten se onnistui. Hienoa meille, Babcock muisteli paikallisen radiokanavan haastattelussa Detroit Free Pressin mukaan.

Valmentaja kertoi olevansa joukkueen tuoreesta vahvistuksesta ”niin innoissaan, että se ei ole edes hauskaa”. Mies selitti tähän olevan syynä kolme seikkaa.

– Yksi: hän on ultra-kilpailuhenkinen kaveri. On uskomatonta, kuinka hän nostaa pelinsä tasoa. Hän on ollut kapteeni liigassa pitkän aikaa; eliittikilpailija, joka antaa kaikkensa joka päivä.

– Kaksi: erittäin korkea kiekko-ÄO. Hän on hyvin, hyvin fiksu; fiksu kuten [Pavel] Datsjuk ja Zetterberg. Sellaista eliittiälyä pelissä ei voi koskaan olla liikaa.

– Ja kolmas juttu minulle on oikeanpuoleinen laukaus. Meillä ei ole ollut oikealta puolelta sellaista pommia ylivoimapelissä sitten [Brendan] Shanahanin. Hän tekee meistä paljon parempia.