NHL-varaus ei yllättänyt suomalaishyökkääjää – ”Vähän osasin odottaa”

Blues-hyökkääjä Miro Aaltonen osasi ounastella kesän NHL-varausta.

Anaheim Ducks varasi suomalaisen kesän NHL-draftissa. Varaus ei tullut puskista, mutta seuraa Aaltonen ei osannut ennakoida.

– Vähän osasin odottaa, mutta varauksen tehnyt joukkue tuli täysin yllätyksenä. Jonkun verran oli ollut varauksesta aiemmin puhetta muutaman muun NHL-joukkueen kanssa, Aaltonen selvittää Bluesin verkkosivuilla.

20-vuotias hyökkääjä ei seurannut NHL-draftia kokonaan.

– Olin varaustilaisuuden aikaan vanhempien luona Joensuussa ja itse asiassa menin jo ensimmäisen kierroksen jälkeen nukkumaan, niin ei tullut seurattua.

– Varaus tapahtui noin puoli viideltä aamulla, jonka jälkeen isä tuli herättämään ja onnittelemaan. Aika äkkiä tämän jälkeen alkoi puhelinkin soimaan ja tuli myös paljon onnitteluviestejä, Aaltonen kertoo.

Vauhdikas hyökkääjä on varauksesta mielissään samalla tiedostaen, että matka rapakon taakse on työläs.

– Mulla on vielä kaksi vuotta sopimusta Espoo Bluesin kanssa, jonka jälkeen lähtö voisi olla mahdollista. Ei mulla sinne vielä mikään kiire ole, mutta tavoite olisi kahden vuoden sisällä olla valmiimpi NHL:ään.

– En ehtinyt vielä tänä vuonna joukkueen kesäleirille mukaan, mutta ensi kesänä olen menossa käymään paikan päällä, Aaltonen suunnittelee.


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)