JYPin Miika Lahti: ”Ylivoimalla enemmän taitoa kuin SM-liigassa”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomalaisseurat pääsevät mittaamaan tasonsa eurooppalaisia kilpakumppaneitaan vastaan European Trophyssa. Monen eurooppalaisseuran pelaaminen poikkeaa SM-liigajoukkueiden otteista kuten JYPin Miika Lahti kertoo SuomiKiekko-sivustolle.

Mikä lohkonne joukkueista tuntuu etukäteen kovimmalta?

Kaikki on varmasti kovia, mutta jos viime vuotta miettii, niin kyllä ruotsalaiset ja Sparta Praha sekä Kalpa ovat kovia tänä vuonna. Bratislava on lisäksi KHL-porukka jota ei voi väheksyä. On kiva päästä pelaamaan kansainvälisiä pelejä jo tässä vaiheessa. Ja tässä kuitenkin ratkotaan Euroopan mestaruutta.

Miten eurooppalaisten joukkueiden pelityyli eroaa suomalaisista?

Tässä turnauksessa niillä on riveissään kokeneita pelimiehiä. Ylivoimalla ja erikoistilanteissa siellä on taitoa enemmän kuin normaalissa SM-liigan pelissä. Tietenkin vieraspelissä esimerkiksi kaukalo voi olla erilainen mitä Suomessa. Kokeneita pelimiehiä on vastassa ja kaikki ovat ammattilaisia.

Minkälainen virinä on Jyväskylän kaupungissa aistittavissa?

Fiilis on hyvä. Ensimmäisessä treenipelissä oli halli melkein täynnä. Vaikka sisäänpääsy olikin ilmainen, niin se kertoo hyvästä buumista. Meille ja yleisölle erilaiset lähtökohdat kuin viime vuonna.

Mikä teidän tavoitteenne on tässä turnauksessa?

Tietysti tavoite on edetä kovasta lohkosta jatkoon. Muuten ei ole järkeä lähteä näitä pelaamaan. Pelataan ensin lohko ja katsotaan sitten.