Viime kauden päätteeksi Espoon Bluesin A-junioreista siirtynyt lupaava 19-vuotias pakki Victor Westermarck on yksi Tapparan uusista pelaajista.

Westermarck tuli Tapparaan valmentajan ja organisaation takia.

– Kuulin, että Tapparassa on hyvä valmentaja, ja että se on hyvä seuraorganisaationakin. Ajattelin, että itselläni on Tapparassa mahdollisuus kehittyä.

– Agenttini sitten sanoi, että Tapparaan olisi hyvä minun tilanteessani mennä, ja kun Tapparakin oli kiinnostunut minusta, niin minä sitten tulin tänne, Westermarck kertoo seuran verkkosivuilla.

Päävalmentaja Jukka Rautakorpi tunnetaan vaativana ja osaavana valmentajana sekä suorapuheisena ja rehtinä ihmisenä. Westermarck allekirjoittaa nämä määreet lyhyehkön kokemuksensa perusteella.

– Rautakorpi vaatii pelaajilta paljon, mutta on kumminkin reilu ja hyvä jätkä. Hän osaa valmentaa niin, että jokainen tekee parhaansa yhteisen asian hyväksi ja harjoittelee parantaakseen heikkouksiaan tasaisesti.

– Rankkaa on reeneissä ollut, mutta silti on ollut kivaa. Olen tykännyt Tampereesta, sillä täällä kaikki toimii, Westermarck kehuu.

Tavoitteena nuorten MM-kisat

Westermarck on päässyt pelaamaan myös nuorten maajoukkuepelejä. Hänellä on kaksi tavoitetta tulevalle kaudelle.

– Tavoitteena olisi päästä pelaamaan alle 20-vuotiaiden MM-turnaukseen ja toisena tavoitteena päästä pelaamaan liigapelejä. Toki varaudun siihen, että pelejä saattaa tulla sekä miesten että A-nuorten liigassa ja ehkä myös Mestiksessä.

Westermarck teki viime kaudella A-junioreissa tehot 6+12=18, joten häneltä löytyy kiekollista taitoakin. Raameista päätellen myös laukaus voisi olla yksi täsmäaseista.

– Kyllä minulta lämärikin lähtee, mutta sen virittäminen kestää vielä turhan kauan. Pitää oppia ampumaan nopeammin, ja Teemu Aallossahan meillä on joukkueessa todellinen ammattimies neuvomaan, nuori pakki toteaa.