Ruotsi saa virtaa kotiyleisöstään – ”Globenista paratiisi meille, helvetti Suomelle”

© Kuva: Ilari Isotalo

Ruotsin osalta jaetut MM-kisat ovat olleet eriskummalliset. Perinteisesti vakaasti ja tehokkaasti esiintyvän ”Tre Kronorin” peli on aaltoillut puolelta toisella. Muutamissa alkusarjan otteluissa kotiyleisö on lähettänyt pelaajat pukukoppiin otteluiden jälkeen vihellysten ja buuausten saattamana.

Ruotsi sai mestaruushaaveilleen valtavan lisäpotkun, kun se kaatoi ennakkoon suurimman suosikin Kanadan puolivälierissä rangaistuslaukauskilpailun jälkeen 3-2-lukemin, vaikka ottelun alku näytti kehnolta.

Ruotsalaispelaajat uskovat nyt, että välierässä Suomea vastaan joukkue saa kotiyleisön puolelleen alusta asti ja suomalaispelaajat saavat tuntea nahoissaan yleisön paineen.

– Toivon todellista infernoa Globeniin. Paratiisia meille ja helvettiä Suomelle, ruotsalaishyökkääjä Andreas Jämtin kommentoi Aftonbladetille.

Hankalassa Kanada-ottelussa joukkue sai lisävirtaa päätöserässä yleisön tuesta. Ruotsi nousi takaa rinnalle ja ohi ja vaikka Kanadakin nousi uudestaan peliin, Ruotsi selvitti tiensä jatkoon.

– Kolmas erä ottelussa oli mahtava ja toi nostetta. Siitä sai uutta voimaa. Toivotaan samanlaista tunnetta myös Suomi-otteluun, ruotsalaistähti Daniel Sedin puolestaan pohdiskeli.

Suomen ja Ruotsin välinen MM-välierä alkaa klo 16.00. Toisessa välierässä kohtaavat USA sekä Sveitsi klo 20.00. Katso tästä Leijonien kentälliset.