Otteluraportti: Ruotsin ykkösnyrkki oli Leijonille liikaa

© Kuva: Getty Images

Tehottomuus ja erikoistilanteet koituivat Leijonien kohtaloksi MM-välierässä Ruotsia vastaan.

Pelin alku ei lupaillut Suomelle hyvää. Ruotsi hallitsi pelitapahtumia lähes suvereenilla tavalla ja pelin painopiste oli Suomen puolustusalueella. Tre Kronor siirtyi 1-0-johtoon erän puolivälissä Loui Erikssonin ylivoimaosumalla. Avauserästä lisää täällä.

Erätauon jälkeen Leijonat tuli peliin uudella sykkeellä. Sinivalkoiset loivat maalipaikkoja tasakentällisin, Se olennaisin eli maalit jäivät puuttumaan. Ruotsi sen sijaan tuplasi johtonsa Erikssonin tehty illan toisen, jälleen ylivoimalla. Toisen erän tapahtumiin tästä.

Viimeinen kaksikymppinen sujui pitkälti samaan tahtiin kuin edellinen. Leijonien maali roikkui ilmassa useaan otteeseen. Sihti oli usein hukassa ja Ruotsin maalivahti Jhonas  Enroth napsi varmasti maalia kohti tulleet vedot. Lopullisen niitin tyhjiin iski Henrik Sedin: 3-0 Ruotsille. Päätöserä kiteytettynä täällä.

Näin Ruotsi nappasi voiton ja eteni MM-finaaliin. Leijonat saavat nuolla haavoja hetkisen. Huomenna edessä on pronssiottelu, jossa vastaan tulee häviäjä toisesta välierästä Sveitsi-Yhdysvallat.

Suomi – Ruotsi 0-3 (0-1,0-1,-1)

10.33 0-1 Eriksson (H Sedin, D Sedin) yv

36.13 0-2 Eriksson (H Sedin, D Sedin) yv

59.37 0-3 H Sedin (Eriksson, Tallinder) tm

Maalivahdit
FIN: Raanta 10+7+11=28
SWE: Enroth 12+7+11=30

Jäähyt
FIN 4 x 2 min
SWE 2 x 2 min

Yleisöä
11 674