NHL-komissaari ja IIHF-pomo Rene Fasel yhteen ääneen: ”NHL-pelaajat todennäköisesti olympialaisiin”

© Kuva: Getty Images
Toronto ja Columbus ratkaisevat ottelusarjansa! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n johto sekä eri sidosryhmät Sotshin olympialaisten tiimoilta kokoontuivat perjantaina Tukholmassa keskustelemaan NHL-pelaajien osallistumisesta ensi talvella Venäjän Sotshissa pidettävien olympialaisten jääkiekkoturnaukseen.

NHL ei ole toistaiseksi halunnut sitoutua olympialaisiin kuluvan kauden alkua viivästyttäneen lakon vuoksi. Lakko aiheutti tulonmenetyksiä seuroille ja olympialaiset tarkoittaisi vähintään parin viikon taukoa peleihin ensi kevättalvella, mikä näkyisi jälleen seurojen kassoissa.

NHL:n on aiemmin ilmoittanut myös syyksi epäröintiin sen, että NHL-pelaajien esiintyminen olympialaisissa ei tuo organisaatiolle juurikaan mitään taloudellisesti tai markkinoinnillisesti, koska itse NHL ei ole näkynyt millään tavalla tapahtumassa. Näistä asiosta lienee keskustelua ensisijaisesti käyty käytännön asioiden ohella, kuten matkustamisen ja aikataulujen.

IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel kuitenkin oli optimistinen asian suhteen perjantain kokouksen päätteeksi, mihin osallistuivat myös NHL-liigan edustajat sekä NHL:n pelaajayhdistyksen edustajat.

– Työskentelemme kovasti saadaksemme sovittua viimeiset palaset, jotta NHL-pelaajat voidaan nähdä Sotshissa. Meillä on muutamia pulmia vielä ratkottavana, mutta olen optimistinen asian suhteen, Fasel kertoi IIHF.com:ssa.

Faselin mukaan päivämäärää tai takarajaa lopulliselle päätökselle ei ole asetettu. Myös NHL:n puolelta näytettiin jo osin vihreää valoa.

– Me etenemme sen oletuksen kanssa, että NHL-pelaajat ovat mukana. Neuvottelemme meille tärkeistä asioista IIHF:n sekä kansainvälisen olympiakomitean kanssa., NHL:n apulaiskomissaari Bill Daly komppaa Faselia.

– Tavoitteemme on, että Sotshista tulee viidennet olympialaiset peräjälkeen, missä kaikki parhaat pelaajat ovat mukana.

Suunnitelmien mukaan NHL jäisi tauolle 8. helmikuuta 2014 pelattavan kierroksen jälkeen ja käynnistyisi uudestaan 25 helmikuuta, kaksi päivää olympialaisten finaalin jälkeen.

Toronto ja Columbus ratkaisevat ottelusarjansa! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!