Suomen ja Ruotsin MM-välieräkohtaamisesta lauantaina tulee ehdottomasti maalivahtien taisto. Ruotsilta löytyy yksilötasolla enemmän taitoa Henrik ja Daniel Sedinin johdolla, mutta Jukka Jalosen johtama Leijona-pakka on hiotunut kisojen edetessä yhä paremmin yhteen.

Usein ratkaisupelien erot syntyvät maalien suulla, missä pienikin virhe näkyy heti tulostaululla. Maalivahtien vertailussa Ruotsin ykkösmaalivahti Jhonas Enroth on Antti Raannan niskan päällä.

12 peliä NHL-kaudella Buffalo Sabresissa pelannut 24-vuotias Enroth on maalivahtitilaston ykkönen torjuntaprosentilla mitattaessa, mies on torjunut häntä kohti ammutuista kiekoista peräti 94,44 prosenttia, selän taakse on mennyt vain seitsemän kutia viidessä ottelussa ja pelannut yhden nollapelin.

Täsmälleen samaan prosenttiin pääsee Kanadan Mike Smith, mutta hän on pelannut hieman vähemmän minuutteja, joiden vuoksi jää rankkauksessa taakse.

Leijonien ykkösvahti ja Ruotsi vastaan aloittava Antti Raanta, 24, on pelannut myös viidesti torjuntaprosentilla 93.42. Raanta on 6:s vertailussa kaikkien maalivahtien kanssa.

Virallisessa tilastossa ovat mukana vain yli 40% joukkueensa minuuteista pelanneista maalivahdeista. Muun muuassa USA:n maalilla puolivälierissä pelannut John Gibson on torjunut 95,83% varmuudella, mutta on pelannut vain kolme ottelua kahdeksasta. Sveitsin Martin Gerber on maalivahtitilaston neljäs. USA ja Sveitsi kohtaavat MM-kisojen toisessa välierässä lauantaina klo 20.00.

MM-kisat, maalivahtien torjuntaprosentit:

1. Jhonas Enroth  SWE  94,44%
2. Mike Smith     CAN  94,44%
3. Rob Zepp       GER  94,12%
4. Martin Gerber  SUI  94,02%
5. Ondrej Pavelec CZE  93,75%
6. Antti Raanta   USA  93,42%