Tappara tiedotti maanantaina, että konkarihyökkääjä Ville Nieminen, 36, ja maalivahti Juha Metsola, 24, jatkavat Tapparassa. Niemisen sopimus on mallia 1+1-vuotinen.

Seura on solminut lisäksi seitsemän uutta pelaajasopimusta. Nimekkäin vahvistus on vuonna 2011 Leijonissa maailmanmestaruutta juhlinut Pasi Puistola, 34, joka on aiemminkin edustanut seuraa vuosina 2001-2006.

Puistola pelasi kaksi edellistä kautta KHL:ssä ja sitä ennen viisi kautta Ruotsin Elitserienissä. Sopimus on nelivuotinen.

Tapparaan tuli lisäksi kuusi muutakin uutta pelaajaa. Maalivahtiosastoa vahvistaa toissa kaudella Jokereissa pelannut unkarilaisvahti Zoltan Hetenyi, joka pelasi viime kauden Pohjois-Amerikan farmisarjassa. Sopimus 2+1-vuotinen.

Puolustuspäähän Puistolan lisäksi hankittiin 19-vuotias Victor Westermack, joka tulee seuraan Bluesin organisaatiosta 2+1-vuotisella sopimuksella.

Liuta kovia nimiä myös hyökkäyspäähän

Hyökkäyspäätä vahvistavat Arttu Ilomäki, Pekka Jormakka, Toni Kallela sekä kokenut Kristian Kuusela.

Ilomäki pelasi viime kaudella Lukossa, mutta edusti sitä ennen Tapparaa sekä liigatasolla että junioreissa.

Jyväskyläläislähtöinen Jormakka, 22, liittyy seuraan kahden vuoden sopimuksella. Hän kiekkoili edelliskaudet Pelicansissa, missä mies nousi kansalliselle huipulle.

20-vuotias Kallela pelasi viime kaudella KalPassa, Mestiksen SapKossa lainalla sekä Ruotsin kakkostason Morassa. Sopimus on mallia 2+1.

Seinäjoelta lähtöisin oleva Kuusela, 30, pelasi Tapparassa jo junioriaikoina, mutta SM-liigassa hän on edustanut Porin Ässiä, Oulun Kärppiä sekä viimeksi Espoon Bluesia edelliset kaksi kautta. Sopimus kolmevuotinen.

Tappara sijoittui menneellä kaudella SM-liigassa hopealle.