Leijona-arvostelu: Antti Raanta selvisi välierästä kunnialla

© Kuva: Getty Images

Leijona-arvostelu:

Antti Raanta: 8

MM-turnauksessa maajoukkuedebyyttinsä tehnyt Raanta joutui totiseen paikkaan, kun mies torjui aivan ansaitusti Leijonien maalilla välieräpelissä Ruotsia vastaan.

Raanta pääsi heti peliin sisään, kun Janne Jalasvaaralle tuomittiin jäähy toisella peliminuutilla. Veskari teki tarvittavat torjunnat ja Suomi selvitti alivoiman.

Toista tilaisuutta Ruotsi ei tuhrinut. Henrik Sedinin syötöksi tarkoitettu heitto pomppasi Loui Erikssonin jalasta ohi voimattoman Raannan. Tätä maalia ei voi millään ilveellä laittaa maalivahdin piikkiin.

Ruotsin 2-0-osuma tuli upean sommitelman päätteeksi. Tre Kronorin pakkopeli jauhoi nätisti. Sedin löysi maalinedustalta Erikssonin, joka sai tällätä ykkösektorista kiekon Suomen maalin yläkulmaan. Raanta oli tilanteessa täysin vailla mahdollisuuksia.

Nämä eivät olleet Ruotsin ainoat maalipaikat, vaikka tilanteet olivat kortilla kahdessa jälkimmäisessä erässä. Raanta teki tarvittavat torjunnat ja piti omalta osaltaan Leijonat mukana voittotaistossa.

Vastapäässä torjunut Jhonas Enroth torjui kaiken mahdollisen. Suomi taas ei pystynyt rakentamaan aivan niin selviä maalipaikkoja edes ylivoimalla, kuin mistä Ruotsi teki toisen kihautuksen. Näin ollen ei voi sanoa, ettei Leijonat kaatunut millään muotoa maalivahtipeliin.

Raannan iltapuhde oli hyvä, mutta se ei auttanut Suomea tällä kertaa voittoon. Vielä on kuitenkin voitettavaa ja mikäli ei tapahdu mitään mullistavaa, niin Raanta pääsee huomenna torjumaan MM-pronssista.

SuomiKiekko-sivuston toimitus