Antti Raannan kevät vakuutti Leijona-valmennuksen: ”Sai kaikki pytyt, kipot ja vehkeet”

© Kuva: Pekka Franck

Leijonien yksi mielenkiintoisimpia nimiä on huikean kevään pelannut Antti Raanta.

Ilman maajoukkuekomennusta suoraan MM-kisoihin noussut Ässät-torjuja vakuutti Leijona-valmennuksen vahvoilla otteillaan.

– Vaikea on sivuuttaa tuollaisen kauden pelannutta kaveria. Hän sai kuitenkin kaikki pytyt, kipot, vehkeet ja avaimet, mitä nyt vain SM-liigasta jaettiin, Leijonien maalivahtivalmentaja Ari Moisanen tiivisti SuomiKiekko-sivustolle.

Aikanaan Lukossa yhteystyötä Raannan kanssa tehnyt valmentaja muistutti kuitenkin samaan hengenvetoon, että vahvat edelliskaudet ovat olleet maajoukkueen tiedossa.

– Ja kyllähän Antti on pelannut historiassakin hyvin. Kuvastaa oikeastaan suomalaisten maalivahtien tasoa, ettei tuollakaan tasolla ole vielä yhtään maaottelua alla.

Kilpailu kehittää

Moisanen näki, että kolmikon Joni OrtioAtte Engren – Raanta välillä olevan terve kilpailu auttaa parhaimmassa tapauksessa kaikkia kisojen aikana.

– Pojatkin tietää, mikä tässä on tilanne. Kisat ovat pitkät ja pelejä tulee pelien jälkeen. Kaikkien pitää auttaa kaikkia, eikä tuosta voi lähteä pois siiveltä.

Leijonat lähtee kisoihin yhdellä viime vuosien kokemattomimmista maalivahtikolmikoista. Moisanen luottaa kuitenkin täysin valmennetaviinsa.

– Meillä on nuoret ja energiset maalivahdit. Kaikki ovat pärjänneet ja antaneet kovat näytöt tältä kaudelta.

– Se ikä ei ole nyt iso juttu. Kaikki ovat kuitenkin keitetty kovissa liemissä jo sarjakauden aikana, Moisanen tiivisti.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo