Ruotsin joukkueen mukana tällä hetkellä MM-kisapaikoista kamppaileva ja Tshekin EHT-turnauksessa pelaava Jonas Andersson muistelee ilolla yhteisiä pelihetkiä Leijona-hyökkääjä Juhamatti Aaltosen kanssa.

Kaksikko pelasi yhdessä Kärpissä puolentoista kauden ajan, ennen kuin tiet erkanivat keväällä 2009.

Sunnuntaina Brnossa Andersson ja Aaltonen asettuvat vastakkain, kun Ruotsi asettuu Leijonien vastukseksi. Anderson odottaa innolla kohtaamista ja pientä erityiskohtelua saattaa olla luvassa.

– Pelaamme aina lujaa toisiamme vastaan ja hän on hyvä ystäväni. On aina hauska pelata vastakkain. Yritämme aina hakea taklauksia toisiimme ja sunnuntaina on sama juttu, Andersson sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Kärpissä kaksikko pelasi paljon samassa ketjussa ja vieläpä äärimmäisen hyvällä menestyksellä.

– Meillä on paljon hyviä muistoja ja kokemuksia Kärpistä. Toivottavasti voimme pelata vielä joku päivä samassa joukkueessa, Andersson heitti.

MM-kisat kova tavoite

Ruotsilla Tshekin EHT-turnaus on sujunut tähän mennessä mainiosti. Joukkue kampesi avausottelussa torstaina voiton Venäjästä, kun taas lauantaina kaatui isäntämaa Tshekki.

Vaikka tuorein voitto tuli niukasti lukemin 1-0, oli Andersson tyytyväinen joukkueensa suoritukseen.

– Mielestäni pelasimme aika hyvin, erityisesti ensimmäisessä erässä. Ehkä sitten menetimme vähän otetta, mutta hyvää oli se, että taistelimme ja pelasimme kovaa koko ajan.

Andersson itse ei saanut kasaan tehopisteitä, vaikka paikkoja riitti. Avauserässä Brnossa ruotsalaishyökkääjä pääsi kokeilemaan maalia rangaistuslaukauksesta, joka ei kuitenkaan aivan onnistunut.

– Yritin ujuttaa kiekkoa haarojen välistä, mutta ehkä olisi pitänyt odottaa vielä hetki. Kun se kikka ei toimi, niin se yritys näyttää huonolta. Mutta kun se toimii, niin se näyttää helpolta. Mutta en tiedä, ehkä se yritys ei ollut tarpeeksi hyvä ja ehkä pitää ensi kerralla yrittää jotain muuta, 32-vuotias laituri pohdiskeli.

Isoin tavoite Anderssonilla löytyy ensi viikolla alkavien MM-kisojen puolelta. Vaikeuksista huolimatta katseet ovat tiukasti kotikisoja kohti.

– Kyllä, tietenkin. Minulla oli polvileikkaus kuukausi sitten ja olen nyt tehnyt kovasti töitä sen eteen, että pääsen taas hyvään pelivireeseen. Olen samalla yrittänyt tehdä kaikkeni myös senkin suhteen, että pääsisin joukkueeseen mukaan.

Ilari Savonen, Brno
Twitter: @ilarisavonen