NHL:n runkosarja lähestyy loppuaan ja pian pudotuspelit lähtevät käyntiin. Kiekkoministerit Ilari Isotalo ja Ilari Savonen käyvät nyt läpi parhaita ehdokkaita eri palkintokategorioissa.

Ministereistä Isotalo pohtii NHL:n parhaan puolustajan titteliä. Kuka on ollut alakerran herra ja hidalgo NHL-kauden aikana? Kuka on loistanut sekä kiekollisena että kiekottomana?

Tässä kolme vaihtoehtoa:

P.K. Subban, Montreal Canadiens

Isotalo: Kauden ensimmäiset ottelut sivusta seurannut nuori puolustaja on ottanut viimeisetkin askeleet kohti NHL-puolustajien huippua.

Sen lisäksi, että pisteitä on tullut NHL:n kovimmalla tahdilla, on myös otteet alakertaan aivan eri tasolla kuin viime kausilla. Monipuolisuutensa takia sarjan kärkipakkeja tällä hetkellä.

Ryan Suter, Minnesota Wild

Isotalo: Paljon osattiin Minnesotassa odottaa tältä kaverilta, mutta tuskin ihan näin paljoa. Suter pelaa illasta toiseen isoja minuutteja joukkueen alakerrassa, minkä lisäksi pisteitäkin on tullut hyvällä tahdilla.

Tasaisuutensa ansiosta Suter on ollut kauden parhaita puolustajia. Jenkin on helppo ennustaa olevan isossa roolissa Wildin pelissä myös lähitulevaisuudessa.

Francois Beauchemin, Anaheim Ducks

Isotalo: Ducks-puolustaja, jonka ura piti olla jo laskusuunnassa. Niin vain konkari on noussut uuden valmennuksen alaisuudessa jälleen parhaiden vuosien tasolle.

Tehotilasto +24 ja hyvät tehot kertovat miehen monipuolisuudesta. Yllätysnimi Norris -pystin kilpailuun.

Muita ehdokkaita: Kris Letang – Pittsburgh Penguins, Andrei Markov – Montreal Canadiens, Dion Phaneuf – Toronto Maple Leafs.

Pysy mukana NHL:n kulussa! Seuraa Twitterissä käyttäjiä @ilarisavonen ja @ilariisotalo sekä hastagia #änäri.