Kiekkolegenda lataa: ”Antti Raanta pystyy torjumaan mestaruuden, Juha Metsola ei”

© Kuva: Juha Tamminen

SM-liigan mestaruus on katkolla huomenna Ässille porilaisten kotiluolassa.

Peliyhtiö Unibetin asiantuntija Esa Tikkanen naulaa tyhjentävän selkeästi syyt siihen, miksi Porin Ässät voittaa huomenna keskiviikkona Suomen mestaruuden.

Fyysinen valmius, kaksinkamppailut, tehokkuus maalipaikoissa, erikoistilanteet, tahtotila ja maalivahtipeli. Näihin lainalaisuuksiin jääkiekko-ottelut ovat ratkenneet siitä lähtien, kun lajille kirjailtiin pelisääntöjä 1870-luvulla.

– Noista jutuista tärkein on ollut tässä finaalisarjassa maalivahtipeli. Antti Raanta pystyy torjumaan mestaruuden, mutta Juha Metsola ei. Ero ei todellakaan ole suuri, mutta se on riittävä. Metsola on ollut hyvä, Raanta maaginen, Tikkanen arvioi.

– Turha tätä hommaa on täysin Metsolan päälle todellakaan kuitenkaan vierittää. Tappara ei ole hävinnyt pelin peliä hänen takiaan, mutta vastaavasti Metsola ei mielestäni kykene kannattelemaan omiaan niin hyvin kuin Raanta, joka napsi eilenkin huikeita torjuntoja ratkaisupaikoissa.

Tikkasen mukaan Porissa voidaankin valmistautua mestaruusjuhliin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1978.

– Kun Ässät raapi eilen vierasvoiton Hakametsästä, niin totesin ääneen kotisohvalla, että tässä ratkesi tämä finaalisarja. Fiilis ei muuttunut yön aikana: Porin Ässät voittaa huomenna mestaruuden. Se henkinen lataus, yhtenäisyys ja tahtotila kuorrutettuna Raannan viileän maagisella osaamisella, on Tapparalle yksinkertaisesti liikaa, visioi Tikkanen.