Kenestä NHL:n arvokkain pelaaja?

© Kuva: Getty Images

NHL:n runkosarja lähestyy loppuaan ja pian pudotuspelit lähtevät käyntiin. Kiekkoministerit Ilari Savonen ja Ilari Isotalo käyvät nyt läpi parhaita ehdokkaita eri palkintokategorioissa.

Ministereistä Savonen pohtii NHL:n arvokkaimman pelaajan titteliä. Kuka on ollut se suurin vaikuttava tekijä joukkueensa menestykseen? Miksi hänet voitaisiin kruunata arvokkaimmaksi pelaajaksi?

Tässä kolme vaihtoehtoa:

Sidney Crosby, Pittsburgh Penguins

Savonen: Crosbyn kohdalla mietityntää ennen kauden alkua aiheuttivat aivotärähdykset. Mille tasolle kanukki enää yltäisi? Mutta siitä viis, 25-vuotias sentteri pamautti 36 peliin tehot 15+41=56 ja siihen päälle vielä tehotilaston lukema +26. Parhaimmillaan kaukalossa Crosby teki taas ihan mitä tahtoi näyttäen sen, miksi hänestä voi tosiaan puhua NHL:n ykköstähtenä.

Harmittavasti kiekko tärähti suuhun ottelussa New York Islandersia vastaan. Toivottavasti Crosby pääsee vielä auttamaan Penguinsia tämän kevään aikana.

Sergei Bobrovsky, Columbus Blue Jackets

Savonen: 24-vuotias venäläistorjuja oli ensimmäisten kausien aikana NHL:ssä pitkälti kakkosmaalivahti. Treidi Columbus Blue Jacketsiin oli lopulta käänteen tekevä juttu menestystä ajatellen. Yksilönä Bobrovsky on ollut todella merkittävä tekijä Blue Jacketsin tämän kauden suorituksissa. Joukkueen piti tarpoa häntäpäässä, mutta ehhei. Pudotuspelipaikka on edelleen täysin realistinen, kiitos Bobrovskyn.

Aleksandr Ovetshkin, Washington Capitals

Savonen: Kuin kahdet eri kasvot – on osuva heitto Ovetshkinin menneestä runkosarjasta. Ensin oli vaikeaa ja ketjukavereina heilui kaikenmoisia nelosketjun jyriä. Mutta sitten alkoi kulkea ja maaleja on tullut hirmutahtiin. Viime aikoina Ovetshkin on ollut jälleen niin sanotusti se tuttu Ovetshkin. Noussut maalipörssin kärkisijoille ja on täten tehnyt erittäin tärkeitä osumia tiukasti pudotuspelipaikasta taistelevalle Capitalsille.

Venäläiskapteeni on jälleen sellainen pelaaja, millainen hänen sopimuskin on. Arvokas.

Muita hyviä vaihtoehtoja: Patrick Kane – Chicago Blackhawks, Ryan Getzlaf – Anaheim Ducks, Andrei Markov – Montreal Canadiens.

Pysy mukana NHL:n kulussa! Seuraa Twitterissä käyttäjiä @ilarisavonen ja @ilariisotalo sekä hastagia #änäri.


UHMAPELAAJIEN VIHJE: PELICANS – TPS

Lähteekö Pelicans tänään kesälomalle?