Esa ”Tiki” Tikkanen arvioi NHL:n pudotuspelejä viiden Stanley Cup -mestaruuden kokemuksella

© Kuva: Juha Tamminen

NHL:n pudotuspelit käynnistyvät ensi yönä Suomen aikaa.

Työsulun takia kausi on ollut normaalia lyhyempi, mutta pudotuspelit avaavat jälleen oman uuden maailmansa niin pelaajille kuin penkkiurheilijoillekin. Unibetin jääkiekkolähettiläs Esa ”Tiki” Tikkanen tekee läpileikkauksen NHL:n tuleviin pudotuspeleihin – viiden Stanley Cup -mestaruuden kokemuksella.

Tikkaselta on turha kysyä mestarisuosikkia. Se tulee selväksi ilman kysymystäkin.

– Kyllä se on Pittsburgh. Heillä on kasassa kaikki ne elementit, joiden varaan mestaruuden voittamista voi rakentaa. En usko, että New York Islanders pystyy haastamaan Pittsburghia millään tavalla, lämää Tiki tuntojaan.

– Suomalaisnäkökulmasta on myös mielenkiintoista muistaa, että Jussi Jokinen pääsee taistelemaan tänä keväänä ihan oikeasti Stanley Cupista! Okei, hänen peliaikansa varmaan pienenee, mutta uskon silti, että Jokinen kairaa itselleen hyvän roolia Pittsburghin pudotuspeliryhmässä.

”Ensimmäisenä tulee maalivahtipeli”

Tikkanen kuuluu niihin suomalaisiin, joiden kompetenssi riittää kertomaan, mitkä tekijät erottavat jyvät akanoista NHL:n armottomassa pudotuspelimaailmassa. Kyseisiä tekijöitä on kaksi.

– Ensimmäisenä tulee maalivahtipeli. Sulla täytyy olla veskari, joka kannattelee tarvittaessa ja pystyy voittamaan pelejä. Ilman hyvää maalivahtia ei laiteta mestaruussormuksia sormiin.

– Toisena pointtina korostuu joukkueen yhtenäisyys ja sitoutuneisuus. Päätetään yhdessä, että annetaan jäällä kaikki mahdollinen ja sitten mennään toteuttamaan se. Jos joku pelaaja lipsuu muun joukkueen ajattelutavasta, niin laulu loppuu lyhyeen.

Entä millaiset pelaajatyypit nousevat keskiöön tulevissa pudotuspeleissä?

– Annan vinkin kaikille suomalaisille, jotka seuraavat pelejä öisin televisioista. Katsokaa, ketkä pelaajat menevät ahtaisiin väleihin ja vääntävät rohkeasti kaksinkamppailuissa. Sellaiset pelaajat pelaavat yleensä joukkueissa, jotka menestyvät pitkälle kevääseen.

– Pudotuspelimaailmaa ei voi verrata runkosarjan peleihin. Sama hommahan se oli SM-liigassakin. Oli pelaajia, jotka loistivat runkosarjassa, mutta joita ohjasi pudotuspeleissä pelkkä pelko ja arkuus. Jos pelkäät NHL:n pudotuspeleissä, et voita koskaan mitään suurta, linjaa Tikkanen.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.