Edmonton Oilersin haaveet pudotuspelipaikan suhteet ovat hiljalleen kuihtumassa.

Joukkue hävisi jo kuudennen kerran putkeen Suomen aikaan tiistain ja keskiviikon välisen yön ottelussa Minnesota Wildia vastaan.

Eroa pudotuspeliviivan kohdalle on tällä hetkellä kahdeksan pistettä, kun joukkueella on jäljellä kuusi ottelua. Teoreettiset mahdollisuudet ovat vielä olemassa, mutta joukkueen peli on ollut viimeisten kierrosten aikana pahasti sekaisin.

Mikäli Oilers ei selviä pudotuspeleihin, vapautuu joukkueesta iso kasa mahdollisia MM-kisoihin saapuvia pelaajia eri maiden käyttöön.

Nuorella rakenteella varustetusta joukkueesta viime kevään MM-kisoissa pelasivat muun muassa Ryan Nugent-Hopkins, Jordan Eberle, Devan Dubnyk ja Jeff Petry.

Heidän lisäksi potentiaalisia kisoihin matkaajia ovat ruotsalaiset hyökkääjät Magnus Pääjärvi ja Anton Lander, venäläishyökkääjä Nail Jakupov, kanadalaiset puolustaja Justin Schultz ja hyökkääjä Taylor Hall, sekä suomalaishyökkääjät Teemu Hartikainen ja Lennart Petrell.

Tshekki puolestaan saa jännittää sen puolesta, ovatko Ladislav Smid ja Ales Hemsky mahdollisesti käytettävissä kisoihin.

Monilla Oilersin pelaajilla on kuitenkin allaan pitkä kausi, sillä iso osa heistä pelasi NHL:n työsulun aikana AHL:ää Oklahoma City Baronsin riveissä.

Nuorten pelaajien osallistumista erityisesti Kanadan ja USA:n värejä kantavien osalta kuitenkin tukee se, että Ruotsissa ja Suomessa pelattavat MM-kisat ovat tärkeä näyttöpaikka ensi vuoden Sotshin olympialaisia ajatellen.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen