Loppuvatko Jere Karalahdelta työt KHL-seura Dinamo Minskissä?

© Kuva: www.hcdinamo.by

Se on täysin mahdollista, että Jere Karalahti ja muut suomalaispelaajat eivät nosta palkkaa enää KHL-seura Dinamo Minskissä lähitulevaisuudessa.

Nimittäin Valko-Venäjän presidentti Aleksandr Lukashenkoa sapettaa samanaikaisesti sekä Dinamon konttaaminen KHL:ssä että Valko-Venäjän maajoukkueen surkea menestys.

Interfaksille antamassaan haastattelussa Lukashenko väläyttää jopa sitä, että Dinamo Minsk jää pois KHL:stä.

– Se on mahdollista, että Dinamo Minsk ei osallistu KHL:ään. Silloin käyttäisimme 20 miljoonaa dollaria oman jääkiekkomme kehittämiseen, Lukashenko sanoo.

Dinamo ei selviytynyt edes KHL-pudotuspeleihin tällä kaudella ja Valko-Venäjän olympiaedustus jäi haaveeksi piskuisen Slovenian takia.

– Hävisimme slovenialaisille – Sloveniassa on kaiken kaikkiaan 700 pelaajaa. Jos Valko-Venäjän maajoukkue ei selviydy olympialaisiin, se on häpeä.

KHL:n sijaan Lukashenko ehdottaa Eurooppaan perustettavaa liigaa, jossa lentomatkat eivät olisi niin älyttömiä. Tällä hetkellä KHL:n pitkät vierasmatkat ovat presidentin mukaan ongelmallisia.

Dinamo lentäisi mielellään esimerkiksi Berliiniin, josta pääsee nopeasti takaisin. Habarovskin reissuissa Lukashenko ei näe mitään järkeä, sillä lentokoneessa istuminen ei kehitä valkovenäläistä jääkiekkoa.