Minnesota Wildin nuoren suomalaishyökkääjän Mikael Granlundin ympärillä riitti kuhinaa koko alkukauden ajan. Oli vaikeuksia, nelosketjua, katsomokomennusta, kritiikkiä ja vaikka mitä.

Kyllä, ensimmäiset kymmenen peliä eivät olleet parasta suorittamista Granlundilta. Mutta kuka odotti sitä?

Vielä kun mukana oli muun muassa lähtö NHL-haasteisiin sentterin tontilta, missä puolustusvastuuta riittää. Samalla kun ajoitukset sun muut hakivat vielä itseään, oli kakku paha purtavaksi.

Nyt, kun katsoi Minnesotan ottelun Vancouver Canucksia vastaan, pystyi Granlundin nimeämään yhdeksi Wildin parhaaksi pelaajaksi.

Tuli oivaltavia syöttöjä, hyviä katkoja omassa päässä, tehokasta karvausta hyökkäyspäässä (minkä johdosta Wildin ainoa maali tulikin), aloitusvoittoja huikean kovalla prosentilla ja niin edelleen.

Ja mikä tärkeintä, Granlund pystyi vastaamaan hyvin pelin fyysiseen tasoon. Antoi taklauksia, otti niitä hyvin vastaan ja oli energinen koko ajan.

Erittäin isoja harppauksia. Hyvin positiivisia sellaisia.

Tärkeintä sisääntulossa liigaan on se kokonaiskuva ja se näyttää tällä hetkellä paljon enemmän siltä, miltä sen pitääkin näyttää Granlundin kohdalla.

Mitä helpommin 20-vuotias keskushyökkääjä, mille paikalle hänet nyt selvästikin jätetään, selviytyy oman pään haasteista, sitä paremmin hän pääsee operoimaan hyökkäyspäässä. Siellä, missä harteilla on jo jonkinlaisia odotuksia.

Mutta niihin Granlund pystyy kyllä vastaamaan.

Positiivista on myös se, että ketjukaveri Devin Setoguchi on herännyt alkukauden syväunesta ja hän pystyy tuomaan paljon vaarallisuutta juuri Granlundin laidassa.

Minnesota on tehnyt tällä kaudella todella vähän maaleja. Se on joukkueen suurin ongelma tällä hetkellä.

Omaan päähän ei mene paljoa osumia, mutta joukkue ei saa käännettyä tarpeeksi pelejä edukseen juuri siksi, että kiekko menee hyvin heikosti verkkoon hyökkäyspäässä.

Ongelma ei suinkaan ole Granlundin, joka on itse asiassa ollut juuri pirteimpiä ja yritteliäämpiä hyökkääjiä viimeisimmissä peleissä. Ongelma on isompi ja se joukkueen pitää pystyä ratkomaan.

Taustalla Granlundin totuttelu NHL:n kuvioihin on hyvässä vauhdissa. Kiekoton pelaaminen parantuu peli peliltä ja voimavaroja jää entistä enemmän hyökkäämistä varten.

Tehopisteet ovat tehopisteitä, mutta niitäkin on luvassa. Jo muutamassa viime pelissä tuurikin on ollut vastaan, sillä Granlund on päässyt hyvin tehokkaasti tekopaikoille. Vaikka hänen ykköstehtävä on nimenomaan rakentaa niitä.

Vaatimustaso pysyy jatkossakin todella korkealla, mutta päivä päivältä ja ottelu ottelulta sen saavuttaminen on mahdollisempaa, todennäköisempää ja helpompaa.

Kehitys etenee oikeaan suuntaan ja suoritusten käyrä on hyvällä mallilla.

Niin kuin pitääkin.

Ilari Savonen (@ilarisavonen)

Pysy mukana NHL:n kulussa! Seuraa Twitterissä käyttäjiä @ilarisavonen ja @ilariisotalo sekä hastagia #änäri.