Nyt on tosi kyseessä – ”Leijonilla tukku MM-kisakortteja pöydässä”

© Kuva: Ilari Savonen

Kiekkoministerit Ilari Savonen ja Ilari Isotalo käyvät läpi Leijonien valintoja Ruotsin EHT-turnaukseen.

Ruotsissa ratkotaan paremmuutta neljän joukkueen välillä 7.-10.2. Pelipaikkana on tällä kertaa Malmö.

Suomen joukkueen voi tarkistaa täältä.

Kun selaa joukkueen nimilistaa läpi, mikä on ensimmäinen ajatus, joka tulee mieleen?

Ilari Savonen: Euroopassa pelaavista suomalaispelaajista mukana on se kärkijoukko muutamalla mielenkiintoisella kokeilulla höystettynä. Voihan sen niinkin sanoa, että Leijonilla on tukku MM-kisakortteja pöydässä. Sen verran paljon potentiaalisia nimiä kevään karkeloita ajatellen on mukana.

Ilari Isotalo: Tuttu ja turvallinen. Hirveästi ei paukkupommeja ja superyllätyksiä nippuun mahdu. Kokonaisuutena päävalmentaja Jukka Jalonen on koonnut turnaukseen kohtuullisen tutun miehistön. Jos Moskovassa teemana oli näyttöjen anto, voidaan nyt puhua lisänäytöistä kevättä silmäillen.

Mahtuiko mukaan yllätysvalintoja?

Savonen: Ei oikeastaan. Muutama SM-liigavalinta oli aika mielenkiintoinen, mutta moni nimetyistä on ollut mukana jo aiemmissa turnauksissa. TPS:n Marko Anttila on ehdottomasti ansainnut nyt näyttöpaikan ja Kärppien Atte Ohtamaa pääsee näyttämään lisää sitä, että miten peli kulkee kansainvälisellä tasolla.

Isotalo: Ossi Väänäsen valinta herätti ihmetystä. Konkari on jo näyttönsä tällä tasolla antanut, joten mikä järki pakkia on raahata turnauksesta toiseen mukana? Vaikka onkin kevättä ajatellen iso pala Jalosen palapeliä.

Keneltä tai keiltä odotat eniten Ruotsin turnauksen suhteen?

Savonen: Jokereiden Ilari Filppulalta. Pelasi Turussa hyvin pienessä roolissa, mutta nyt hänellä on se The näyttöpaikka. Saa kiekollista roolia taitavien kavereiden keskellä. Toisaltaa, alla on loukkaantumisia. Onko täydessä kunnossa?

Puolustuspäässä on hyvä nähdä taas se, miten HIFK:n Ilari Melart pelaa tällä kertaa. Ja myös se, että miten tarjolla oleva laaja kiekollinen osaaminen näkyy Leijonien pelaamisessa.

Isotalo: Melart on nousemassa kyllä vahvasti jo kohti kevään kisakonetta. Siinä mielessä on mielenkiintoista seurata, kuinka isokokoinen pakki pärjää toisessa turnauksessaan. Myös Sakari Salmisen esityksiä on mukava seurata – rooli kasvanee entisestään syksyn kotiturnauksesta.

Jos mietitään jo tulevia MM-kisoja, ketkä ovat ne potentiaalisimmat nimet tästä joukkueesta kyseisiin karkeloihin?

Savonen: Puolustuksessa Väänänen, Melart, Mikko Kousa, Janne Niskala, Mikko Mäenpää, Juuso Hietanen, ja Lasse Kukkonen ovat varmasti hyvin tiukasti kiinni kisalipussa. Hyökkäyksessä Salminen, Oskar Osala, Tuomas Kiiskinen ja puolustavien senttereiden osalta J-P Hytönen sekä Petteri Wirtanen ovat ainakin omissa papereissa niitä hyvinkin potentiaalisia kavereita MM-kisoja ajatellen.

Isotalo: Virkavelihän ehti tyhjentää jo pankin kiitettävästi. Kevättä kohden kiihtyvissä spekulaatioissa pyörivät myös tämän turnauksen jälkeen tutut nimet.

Pysy Leijonien kulussa mukana! Seuraa Twitterissä käyttäjiä @ilarisavonen ja @ilariisotalo sekä hastageja #leijonat ja #EHTfi.


Florida Panthers – Vegas Golden Knights | Maxit Floridalle! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️