Suomen Jääkiekkoliitto antoi oman vastauksensa tiistaina liikkeelle lähteneeseen kannabis-kohuun (lue lisää täältä).

Liitossa selvitettiin kohua nostattaneita väitteitä kahden viime kevään MM-kotikisapelaajan kannabis-kärystä. Asian taustalla ovat seuran toimesta toteutetut testit.

Jääkiekkoliitto on saanut kyseiseltä seuralta vahvistuksen, jonka mukaan kaikki seuran suomalaisille pelaajille tekemät doping-testit ovat olleet negatiivisia.

– Meillä ei ole ollut ennen tiistaita mitään tietoa asiasta ja luonnollisesti halusimme selvittää faktat kunnolla. Jääkiekkoliitossa on ehdoton nollatoleranssi huumeiden ja dopingin käyttöön, liiton puheenjohtaja Kalervo Kummola kertoo.

– Seuralta ja pelaajilta saamiemme tietojen mukaan kyseessä on vuoden 2011 loppupuolella suoritettu seuran sisäinen testaus. Käytännössä tämä tarkoittaa, että testejä ei ole suoritettu maailman antidopingtoimisto Wadan, Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n tai Venäjän antidopingtoimikunnan toimesta. Millekään edellä mainituista organisaatioista tai Suomen Antidopingtoimikunnalle ei myöskään ole raportoitu yhdestäkään suomalaista jääkiekkoilijaa koskevasta positiivisesta testituloksesta, liiton toimitusjohtaja Matti Nurminen puolestaan ilmoittaa.

– Lisäksi kyseinen seura vahvisti meille yksiselitteisesti, että kaikkien sen suomalaisille pelaajille tekemien testien tulokset ovat olleet negatiivisia, Nurminen jatkaa.