Pikkuleijonien suoritukset ketju ketjulta

© Kuva: Ilari Isotalo

Suomen urakka Nuorten MM-kisoissa Venäjän Ufassa jatkui perjantaina, kun vastassa oli Tshekki.

Latvialta otetun avausvoiton jälkeen Tshekki-ottelussa Suomi ei päässyt omalle tasolleen ja peli kääntyikin Tshekille lukemien oltua 3-1.

Toimittaja Ilari Savonen käy läpi Pikkuleijonien suoritukset ketju ketjulta.

1: Miikka Salomäki – Markus Granlund – Joel Armia
Olli Määttä – Rasmus Ristolainen

Savonen: Puolustajista Ristolainen pelasi hyvän pelin, mutta muilla jäi todella paljon parantamisen varaa. Määttä ei pystynyt siniviivalla olemaan oma itsensä, Salomäki väänsi hyvin, mutta ratkaisut jäivät heikoiksi, Granlund hukkasi paikkoja ja Armia pelasi heikosti. Menetti kiekkoja ja haki liian vaikeita suorituksia. Lisää suoraviivaisuutta ja röyhkeyttä kaikille.

2: Teuvo Teräväinen – Aleksander Barkov – Artturi Lehkonen
Petteri Lindbohm – Ville Pokka

Savonen: Teräväinen oli Suomen parhaimpia pelaajia. Uskalsi haastaa, oli nimensä mukaisesti terävä ratkaisupaikoissa. Barkovilta lupaava petrausliike vaisun Latvia-ottelun jälkeen. Lehkonen puolestaan jäi pelin ulkopuolelle ja teki kiekollisen virheitä. Puolustuksessa Lindbohm ja Pokka olivat Suomen eliittiä. Varsinkin Pokka jatkoi siitä, mihin jäi Latvia-pelissä.

3: Thomas Nykopp – Robert Leino – Ville Järveläinen
Juuso Riikola – Juuso Vainio

Savonen: Ainoastaan Nykopp pystyi edes välillä väläyttelemään, mutta muuten huono suoritus tältä ketjulta. Leinolle tarjottiin roolia myös ylivoiman puolella, mutta vielä ei ainakaan lähtenyt homma luistamaan. Järveläinen puolestaan oli vaikeuksissa erityisesti kaksinkamppailuissa. Puolustajista Riikola pelasi tyydyttävästi, mutta Vainiolla riitti paljon vaikeuksia.

4: Markus Hännikäinen – Saku Salminen – Matti Lamberg
Henri Auvinen

Savonen: Ei yhtään omiin, mikä on hieno suoritus, mutta toisaalta ei yhtään luotua maalipaikkaa. Lamberg hoiti oman roolinsa hyvin, mutta ketjuna nämä veljet pystyvät vielä paljon parempaan. Sen he tietävät aivan varmasti. Auvinen puolestaan pyrki ottamaan roolia, mutta kiekollisessa pelissä jäi hänelläkin vielä hiomisen varaa.

Maalivahti: Joonas Korpisalo

Savonen: Kannatteli joukkuetta vaikeina hetkinä, eikä kumpaakaan maalia voi laittaa hänen piikkiinsä. Tomas Hykan osuma oli vahva yksilösuoritus ja toinen puolestaan meni ohjurista sisään. Korpisaloon Suomi voi huoletta luottaa jatkossakin.