Nuorten Leijonien taival tyssäsi tylysi alkusarjaan, kun Ruotsi nappasi lopulta selvän 7-4-voiton.

Tappio tarkoitti samalla sitä, ettei Suomi jatka turnauksen ratkaisupeleihin, vaan joukkueen kohtalona on joutua karsintasarjaan.

Toimittaja Ilari Isotalo käy läpi Pikkuleijonien suoritukset ketju ketjulta.

1. ketju: Teuvo Teräväinen – Markus Granlund – Miikka Salomäki

Olli Määttä – Rasmus Ristolainen

Ajoittaista väläyttelyä, mutta ei sen enempää. Ketju oli varsinkin ottelun ratkaisevilla hetkillä pahasti pulassa. Ketjun hyökkääjien ja Määtän -2 kuvaavat hyvin vaikeuksia omassa päässä. Vahvan Sveitsi-pelin jälkeen tämä ketju jäi maanantaina pahasti jalkoihin.

2. ketju: Thomas Nykopp – Aleksander Barkov – Joel Armia

Petteri Lindbohm – Ville Pokka

Ylivoimalla tärkeitä maaleja, mutta viisikoin pelatessa tälläkin ketjulla oli suuria vaikeuksia. Päätöserään Nykoppin paikalle nostettu Ville Järveläinen toi kaivattua röyhkeyttä ja uskallusta ketjun peliin. Armian kaksi maalia jäivät laihaksi lohduksi, kun loppukiri tyrehtyi tyhmään hyökkäyspään jäähyyn.

Puolustuksessa Linhdbohmilla ja Pokalla peruspeli. Ei pettymyksiä, mutta ei yhtään venymistäkään.

3. ketju: Markus Hännikäinen – Robert Leino – Artturi Lehkonen

Juuso Riikola – Juuso Vainio

Kolmosketjusta lähti ketjumuutosten myötä iso osa sen vaarallisuudesta. Lehkonen ei saanut tässä muodossaan parasta irti, kuten ei saanut Leino eikä Hännikäinenkään. Tässä täytyy muistaa myös se, että Leinon sairastelu vei oman veronsa ketjun pelistä. Myös Riikolan ja Vainion panos jäi alakerrassa melko vähäiseksi.

4. ketju: Henri Auvinen – Saku Salminen – Matti Lamberg

Ville Järveläinen

Pienikokoinen Järveläinen oli Leijonien pirteintä osastoa päästessään päätöserässä pelaamaan. Muuten nelosketju jätti itsestään kohtuullisen näkymättömän kuvan. Loppukirin iskiessä roolikin jäi marginaalisesti. Siinä mielessä oma tontti hoitui kohtullisesti.

MV: Joonas Korpisalo

Jokerilupaukseen kulminoituu koko nuorten Leijonien turnaus. Ei mitään selvää pettymystä tai romahdusta, mutta toisaalta ei mitään timanttiakaan. Ei romahtanut, mutta pystynyt pitämään joukkuettaan pystyssä vaikeilla hetkillä. Fakta on kuitenkin se, ettei maalivahtipeliin Suomi kaatunut näissäkään kisoissa.