Kiekkoministerit: Kyselytunti U20-kisoista

Kiekkoministereille ropisi kiitettävästi kysymyksiä sosiaalisen median kautta koskien keskiviikkona alkavia alle 20-vuotiaiden MM-kisoja. Ministerit Ilari Isotalo ja Ilari Savonen kokoontuivat kyselytunnille vastailemaan kysytyimpiin aiheisiin.

Kuka on suomen ykkösmaalivahti tässä turnauksessa?

Ilari Isotalo: Vaikka Suomella onkin kisoihin äärimmäisen tasainen kolmikko, uskon Joonas Korpisalon olevan lopulta se ykkösen statuksella operoiva vahti. Korpisalolla on hyvä putki päällä ja itseluottamus tapissaan viime peleistä. Siinä mielessä Jokerilupaus on helppo valinta ykkösratsuksi.

Ilari Savonen: Korpisalo. Ei kysymystäkään. Eetu Laurikainen saa muutaman pelin alleen ja pääsee näyttämään osaamistaan, mutta Korpisalon johdolla Suomi menee mitalipeleihin.

Suomea hehkutetaan joka tuutissa, onko joukkue oikeasti nyt jotenkin poikkeuksellisen hyvä?

Isotalo: Leijonanippu on tasokas ja suurin osa pelaajista pelaa jo nyt isoissa rooleissa hyvätasoisissa liigoissa. Vielä kun harjoituspelit ovat näyttäneet terveestä tekemisen meiningistä, kyllä ainakin aihetta optimismiin on.

Savonen: Se on Joukkue. Ei joukkue. Siinä on voittamista varten tarvittavia paloja. Taitoa, suoraviivaisuutta, älyä ja fyysisyyttä. Eivät ne nimet pelkästään tee tuosta joukkueesta vaarallista, vaan se kokonaisuus ratkaisee.

Mitkä ovat Suomen suurimmat uhkat kisoissa?

Isotalo: Turnausmuodossa yksittäisen pelin merkitys korostuu. Kun marginaalit ovat pieniä, nousevat pienet asiat normaalia isompaan rooliin. Tuolla valmennuksella ja kokemuksella en jaksa kuitenkaan uskoa esimerkiksi jonkin sortin keulimiseen tai hyvänolontunteeseen.

Savonen: Puolustuspäässä on tiettyjä heikkouksia, mihin tulevat iskut voivat tuoda pahoja ongelmia. Asenne tällä joukkueella on kunnossa, kuten tässä kirjoitin.

Kuka on Pikkuleijonilla se The pelaaja näissä kisoissa?

Isotalo: Kertoo jotain Leijonien vahvuudesta, ettei ketään selkeää ykköstähteä joukkueesta löydy. Leveys sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa on poikkeuksellinen. Jos yksittäinen pelaaja pitää kuitenkin valita, sanon Alexander Barkovin olevan näissä kisoissa ison suurennuslasin alla. Ehdoton ratkaisupelaaja.

Savonen: Joel Armia on huippuvireessä todellinen voimavara tuolle joukkueelle. Hän osaa tehdä maaleja ja niitä kaivataan todella paljon lyhyessä turnauksessa. Taustatukea löytyy varmasti, joten kaikki paineet eivät kasaannu pelkästään Barkovin tai Armian harteille.

Ketä muiden maiden joukkueista kannattaa seurata?

Isotalo: Kanadan NHL-tähti Ryan Nugent-Hopkins on helppo valinta tähän. Myös saman joukkueen Jonathan Huberdeau on mielenkiintoinen nimi. Tämä kausi piti olla läpimurto NHL:ään Florida Panthersin riveissä. Työsulun takia sen jäi kuitenkin ainakin vielä tekemättä. Mikä on hyökkääjän kunto näissä kisoissa? Rooli on ainakin valtava.

Savonen: USA:n Seth Jones on todella lupaava puolustaja, joka on jo yllättävän valmis pelaaja. Jonesin ja Barkovin kanssa tulevan kesän varaustilaisuuden ennakoissa kärkipaikoilla keikkunut Nathan MacKinnon on myös seurantalistalle kelpaava. Näiden kolmen pelurin otteita on mielenkiintoista seurata.

Ja onhan siellä esimerkiksi Venäjän Nail Jakupov ja Ruotsin Filip Forsberg, jotka kannattaa laittaa ylös.