Kolumni: Nummelin TPS:lle erittäin tärkeä palanen

© Kuva: Juha Tamminen
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Kuten uutisoimme, Leijonien puolustuksessa viime viikolla vakuuttanut Petteri Nummelin jää Turkuun ja pelaa joulukuun kahdeksanteen päivään asti TPS:n paidassa.

Toimittaja Ilari Savonen perkaa Nummelinin lainasopimuksen tärkeyden ja palaa vielä Karjala-turnauksen puolelle.

39-vuotias Nummelin on joutunut olemaan katsomon puolella Luganossa alkukauden aikana. Sekin on jo pieni vitsi, kun näki kiekollisen taiturin otteita Karjala-turnauksessa.

Edelleen Nummelinin luistelutaito on erittäin hyvä, syöttötaidosta puhumattakaan. Nummelin oli Leijonien puolustuksen suurin moottori koko Karjala-turnauksen ajan.

Leijonat pelasivat pelillisesti entistä nopeammin eteenpäin, jolloin Nummelinin pelinavaukset olivat tärkeässä asemassa. Syötöt eivät menneet viisi senttiä ohi, vaan napsahtivat lapaan. Oli syöttömatka viisi tai kaksikymmentä metriä.

Ja edelleen puhutaan 39-vuotiaasta puolustajasta, jonka otteissa olisi saattanut näkyä alkukauden pelien vähyys. No ei näkynyt.

Fakta on vielä se, että hän meni koko ajan eteenpäin turnauksen aikana. Niin kuin pitääkin. Ruotsi-ottelu oli Nummelinilta kaikista vahvin.

Siinä kun vierellä muun muassa Luganon toinen suomalaispuolustaja Ilkka Heikkinen meni jyrkkää alamäkeä, nosti nestori vain tasoaan.

Kuulostaa hyvältä TPS:n kannalta. Leijonien ykköspakki saapuu jo muutenkin paljon vahvistuneeseen puolustukseen.

Nyt TPS:llä on käytössä Kris Russellin, Alec Martinezin, Nummelinin, Rasmus Ristolaisen ja esimerkiksi Hannu Pikkaraisen osaamista. Ja korostetaan: kiekollista osaamista.

Ei olisi kuitenkaan yllätys, jos Nummelin nousisi tuossakin pakistossa johtavaksi suunnannäyttäjäksi. Nummelin on nykyvireeltään liigan parhaita puolustajia erityisesti sen oman osaamisensa myötä.

Hän on siis erittäin tärkeä palanen TPS:lle, jolla peräpää on nyt erittäin vahvassa kunnossa. Se näkyy varmasti myös tuloksessa.

Lisäksi Nummelin pelaa Turussa. Jokainen hetki kotikaupungin areenalla on hänelle kunniallista ja upeaa aikaa. Ei tule kysymykseenkään se, antaako hän täyden panoksensa jokaisessa ottelussa.

Harmittavasti turkulaisseura saattaa menettää nopeasti Nummelinin, sillä Luganolla on oikeus kutsua hänet jälleen nopeasti takaisin Sveitsiin.

Siihen asti Nummelin kerkeää näyttää nykytaitojaan SM-liigakaukaloissa. Kannattaa seurata hänen yhteispelaamistaan muun muassa Mikko Koivun kanssa.

Se toimii ja se on turkulaista kärkiosaamista. Nämä ovat niitä pieniä yksityiskohtia, joista kannattaa ottaa kaikki irti NHL:n työsulun aikana.

Ilari Savonen (@ilarisavonen), Espoo

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS