Helsingin Jokerit SM-liigan kultaan valmentanut Boris Majorov antaa edelleen teräviä mielipiteitä.

Sovetski Sport -lehdelle asiantuntijana työskentelevä kaksinkertainen olympiavoittaja sanoo, että etenkin venäläisten KHL-seurojen olisi syytä peluuttaa enemmän ”omia poikia” eikä palkata ulkomaisia pelaajia syömään kotimaisten peliaikaa.

Majorov käyttää vipuvartenaan KHL:n tämänhetkistä pistepörssiä, jonka kuutta ensimmäistä sijaa miehittää venäläispelaaja. Ennen tiistai-illan Slovan-Sibir-peliä eniten KHL-pisteitä on nakuttanut Moskovan TsSKA:n Aleksandr Radulov (10+18).

Radulovin jälkeen tulevat Sergei Mozjakin, Jevgeni Malkin, Dmitri Makarov, Mihail Varnakov ja Ilja Kovaltshuk. Ensimmäiset ei-venäläiset ovat pörssin seitsemäs Jakub Petruzalek ja kahdeksas Jori Lehterä.

– KHL-kauden alussa pistemiesten kärjessä olivat vielä Lehterä ja Petruzalek. Nyt kuuden parhaan sakissa on ainoastaan venäläisiä, huomauttaa Majorov.

– Mutta onko se edes niin yllättävää? Listan kärjessä on Radulov, joka oli jo viime kaudella KHL:n pistepörssin voittaja. Seuraavana on Mozjakin, joka on jo pitkään ollut parhaita snaipereitamme.

– Kovaltshukista ja Malkinista ei tarvitse edes puhua. Sen sijaan outoa on, ettei Ovetshkin yllä lähelle heitä. Ilmeisesti myöhemmin näin tulee käymään. Yllätyksiä ovat Torpedon Makarov ja Varnakov.

– Tämä on signaali meidän seuravalmentajille: nyt riittää ulkomaalaisten palkkaaminen joukkueeseen! Venäläiset ovat parempia.

KHL:n pistepörssin näet tästä linkistä.