SuomiKiekko-sivusto uutisoi torstaina maalivahti Aleksis Ahlqvistin siirrosta Ranskan pääsarjaan (lue uutinen). Alkukauden Suomi-sarjassa kiekkoja koppaillut vahti on innoissaan uudesta haasteesta.

Ahlqvistille ulkomaanreissu kesken kauden ei ole ensimmäinen, mutta Ranska on uusi tuttavuus.

Torjuit viime kaudella SM-liigassa TPS:ssä sekä Elitserienin Timråssa. Tänä syksynä olet pelannut Suomi-sarjassa Iisalmen Peli-Karhuissa. Kuinka oikein päädyit IPK:n maalinsuulle?

Iisalmessa on pari entistä pelikaveria. He olivat ilmeisesti keskenään puhuneet minusta ja juttu oli lopulta kantautunut seuran johtohenkilöstön korviin. He kertoivat tarpeensa ja minä omani. Sitä kautta löytyi yhteinen sävel.

Tilastojen valossa olet hoidellut leiviskäsi mallikkaasti. Miten kuntosi on pysynyt yllä kolmanneksi korkeimmalla sarjaportaalla?

Kyllä pelivire on mututuntumalla hyvänä pysynyt. Ainakin jos vertaa siihen, että olisin istunut kotisohvalla ja vain katsonut pelejä. Viikonloppuina olen mennyt Iisalmeen vetämään muutaman treenin ja pelaamaan. Siitä olen saanut hyvän paketin.

Nähtävästi otteesi ovat kiinnostaneet aina Ranskassa asti. Olet suuntamassa kolmeksi viikoksi maan pääsarjaan Epinaliin. Kuinka siirtoruljanssi eteni?

Agentin kautta tämä hoitui. Siellä on ilmeisesti akuutti maalivahdin tarve loukkaantumisten vuoksi. Kun kysyttiin, niin päätin sitten lähteä.

Olet tainnut jo tottua siihen, että seura vaihtuu kesken kauden? Kahdella aiemmalla sesongilla olet käynyt torjumassa Ruotsissa.

Tämä on tosiaan kolmas kerta, kun lähden kesken kauden ulkomaille. Olotila on odottavainen ja jännittävä. En ole ikinä käynyt Ranskassa. Siellä odottaa uusi liiga ja uusi maa. Odotan innolla uutta seikkailua.

Minkälaisia odotuksia sinulla on ranskalaisen jääkiekon suhteen?

Ei kyllä ole suurempaa käsitystä siitä, että miten siellä pelataan. Saa nähdä, mitä sarja tuo tullessaan. Toisaalta kolmen viikon sopimus on hyvä asia. Ei tarvitse sitoutua pidemmälle tässä vaiheessa, se tuo vapautta itsellenikin.

Et ole joukkueen ainoa härmäläinen, sillä takalinjoilla pakittelee Jan Hagelberg. Oletko ollut häneen yhteydessä?

Juttelin hänen kanssaan ennen lopullista päätöstä. Käytännön asioista oli helpointa sopia hänen kanssaan. On todella iso apu, että on siellä on suomalainen, joka tietää joukkueen tavoista. Itse en osaa ranskaa yhtään.

Olet pelannut SM-liigassa 74 ottelua, mutta viimeistä murtautumista huipulle ei ole tapahtunut. Mitä odotat itseltäsi maalivahtina?

Tavoitteet ovat korkealla edelleen. Kuitenkin uskon, että tämä on hyvä näyttöpaikka muihin Keski-Euroopan sarjoihin. Olen ollut Suomessa pitkään ja haluan nähdä muitakin paikkoja. SM-liigassa ei ole hirveästi tullut peliaikaa. Nyt haluan vain seikkailla ulkomailla ja pelata pelejä. Se on päällimmäisenä mielessä.