Kokenut venäläishyökkääjä Maksim Sushinski on edelleen ilman sopimusta ja tilanne näyttää hälyttävältä.

Ikää alkaa olla mittarissa (38) eikä KHL-seurat ole osoittaneet vieläkään kiinnostusta taitavan Sushinskin perään. Viime kaudellakin seura vaihtui kesken kiivaan sesongin: ensin Salavat Julajev Ufassa 25 peliä teholukemilla 6+10 ja sitten loppukausi Metallurg Magnitogorskissa 24 peliä pisteillä 3+9, jonka jälkeen 11 pudotuspeliä (3+3).

Sushinski olisi halunnut päättää uransa kasvattiseura Pietarin SKA:ssa, joka päätti olla tarjoamatta hänelle sopimusta. Sushinski on harjoitellut sillä silmällä, että kontrahti syntyisi, mutta nyt mies on asettanut takarajan uransa päätepisteelle.

– Agenttini neuvottelee seurojen kanssa. Se on totta, että niitä seuroja ei ole montaa niin kuin ennen oli. Minulle on myös erittäin tärkeää, kenen kanssa teen sopimuksen, Sushinski sanoo Sovetski Sport -lehdelle.

– Olen päättänyt odottaa marraskuuhun asti. Jos en saa siihen mennessä sopimusta, päätän peliurani. Vaikka en haluaisi.

Kokenut kiekkolegenda on saavuttanut urallaan muun muassa MM-kullan (2008) sekä edesmenneen Venäjän Superliigan mestaruuden (2003-04). Lisäksi Sushinski voitti kolmesti Superliigan pistepörssin. Venäjän pääsarjan parhaaksi pelaajaksi Sushinski on valittu myös kolme kertaa.