Venäläisen kiekkomedian tämän sunnuntain suurin uutisaihe on painettu isoilla kirjaimilla: Petri Matikainen saattaa palata HIFK:n päävalmentajaksi!

KHL-seura Avangard Omsk julkisti siis torstaina Matikaisen kolmivuotisen kontrahdin. Asiaa ihmeteltiin suuresti HIFK:n seurajohdossa, sillä Matikaisella on voimassa oleva sopimus HIFK:n kanssa. Venäläismedian mukaan Matikainen on edelleen juridisesti HIFK:n mies ja näin ollen on mahdollista, että hän todellakin palaa helsinkiläisseuran peräsimeen.

Matikainen luisti torstaisesta Avangardin lehdistötilaisuudesta (lue uutinen) vedoten siihen, että hän haluaa ensiksi työskennellä joukkueen kanssa ja tavata vasta sitten toimittajat ja vastata kysymyksiin. Sport-Expressin mukaan Matikainen oli jo perjantaina tositoimissa omskilaisseurassa.

Lauantaina Matikainen on lentänyt Suomeen, koska Avangard Omskin seurajohdon väitteet (lue uutinen) Matikaisen HIFK-kontrahdin ulosostamisesta eivät nähtävästi pidä paikkaansa. Mikäli HIFK ei halua päästää irti Matikaisesta, jatkaa hän helsinkiläisseuran palveluksessa myös ensi sesongilla.

Todennäköisesti kyse on totta kai rahasta. HIFK vaatii sopimuksen kunnioittamista – kunnes riittävän suuri pino ruplia ladotaan pöytään. Venäläismediassa kerrotaan, että Avangard Omsk aloittavaa ensi viikolla harjoitusleirin Sveitsissä.