Suomalaisvahdin hankinta herätti voimakkaan reaktion

Kazakstanilainen kiekkoportaali Shaiba ottaa voimakkaasti kantaa suomalaisen maalivahdin Teemu Lassilan palkkaamiseen KHL-seura Barys Astanaan.

Kuten jo uutisoimme (lue tästä), Lassila nauttii Astanassa varsin suurta vuosipalkkaa, joka asettuu jopa 1,3 miljoonan euron tietämille (55 miljoonaa ruplaa). Shaiban mukaan Lassilan hankinnassa ei ollut mitään järkeä ja suomalaisvahtiin sijoitettava summa olisi pitänyt käyttää hyödyllisemmin, kuten esimerkiksi kazakstanilaisen jääkiekkoilun hyväksi.

Shaiban mukaan Lassila ei kuulu edes maalivahtien eliittiluokkaan. Vaikka plakkarissa onkin jääkiekon maailmanmestaruus, Lassila operoi vuosi sitten Leijonissa reservivahtina Petri Vehasen takana. Viime kaudella Lassila ei kyennyt hilaamaan Metallurg Novokuznetskia edes KHL-pudotuspeleihin.

Shaiba tähdentää erityisesti sitä, että Barys Astanan tulisi kiinnittää enemmän huomiota kazakstanilaisiin maalivahteihin eikä yrittää ostaa menestystä kallispalkkaisilla ulkomaalaisilla. Viime vuonna Astanassa torjui kanadalainen Jeff Glass, joka ei vakuuttanut alkuunkaan.

Shaiba tekee selväksi, että sillä ei ole mitään Lassilaa vastaan. Mutta ne miljoonat ruplat, jotka Lassila kerää lyhyellä Astana-visiitillään, pitäisi käyttää mieluummin kazakstanilaisen jääkiekkoilun kehitystyön hyväksi, kuten olosuhteiden parantamiseen, jotta paikalliset nuoret voisivat edes uneksia jääkiekon harrastamisesta.