Leijonien taskuraketti Tuomas Kiiskinen on jälleen pelaavassa kokoonpanossa. Kiiskisen esitykset ovat olleet sähäköitä ensimmäisessä turnauksessaan MM-tasolla, ja valmennusjohto palkitsi hänet pelipaikalla ratkaisupeliin.

Kiiskinen pelaa Kazakstan ottelun tapaan kolmosketjussa Niko Kapasen ja Leo Komarovin kanssa. USA-peli on Kiiskiselle vasta turnauksen kolmas.

Vain Suomessa uraa tehneelle Kiiskiselle USA on uusi aluevaltaus.

– Pohjoisamerikkalainen joukkue on uusi kokemus sinänsä, mutta samanlaisia äijiä ne on kuin me muutkin. Pitää olla hereillä vaan, Kiiskinen pohti keskiviikkona.

Kiiskinen painotti, että tiistain täysi välipäivä teki joukkueelle hyvä. Nyt on fyysinen ja henkinen lataus niin hyvä kuin mahdollinen.

– Tiistai oli vapaapäivä, tänään (keskiviikkona) trenattiin hyvin ja käytiin läpi USA:n peliä jäällä. Vapaapäivä huilattiin ja ladattiin akkuja peliin.

Joukkueen esitykset eivät ole vastanneet kotiyleisön odotuksia, mutta vielä kisat ovat pelastettavissa. Kiiskisen mukaan joukkueessa ei näy mitään vääranlaisia painetiloja.

– Joukkueessa on rento fiilis, turha siitä on huolehtia. Iso peli tulossa ja yritän lähteä niin rennosti kuin pystyy ja rohkeasti pelaamaan. Uusi näytönpaikka mullekin.

Kiiskinen tuo ketjuun vauhtia ja mailatekniikkaa, ja täydentää hyvin ketjun muiden pelaajien ominaisuuksia. Ketjun fyysisenä pelotteena toimii Komarov; älykkäänä pelintekijänä ja kahden sunnan hyökkääjänä, sentteri Kapanen.

Kai Lintinen, Hartwall Areena

Runsaasti kertoimia ja livevetoa MM-jääkiekkoon löytyy Unibetilta.