Mestarivalmentaja illan ottelusta – "Kanada tietää, että puolilla valoilla tulee turpaan"

SM-liigassa neljä Suomen mestaruutta Kärppien ja HIFK:n valmentajana sekä viisi mestaruutta pelaajana Kärpissä ja TPS:ssä voittanut Kari Jalonen uskoo, että tänään suurin näyttöjen antamisen paine on Kanadalla.

– Moni on puhunut, että Kanada on Suomelle mittari. Kääntäisin itse sen toisinpäin. Nyt nähdään Kanadan taso. Suomi on voittanut kaikki pelit, ne on hävinnyt jatkoajalla jenkeille. Ei ne vielä parasta ole näyttänyt, Canal+-asiantuntijana MM-kisoissa oleva Jalonen kertoi SuomiKiekko-sivustolle.

– Nyt jos ne ei näytä parastaan, niin Kanada ei voita. Mielestäni nyt nähdään, missä Kanada menee tällä joukkueella tässä turnauksessa. Antaako ne myrskyvaroituksen oikeasta osaamisestaan, vai onko se tuollainen joukkue miltä on näyttänyt.

Jalonen muistuttaa, että Kanadaa ei sovi laskea ulos mestaruustaistosta vaikka tappio tänään tulisikin.

– Kanadaa ei voi laskea pois vaikka ne häviäisi. Ne tietää, että ”win the right games”, se on tullut Pohjois-Amerikasta. Tänään Kanadakin tietää, että puolilla valoilla tulee turpaan.

Kai Lintinen, Hartwall Areena