Leijonien evoluutio ratkaisi USA-pelin – "Uskallettiin syötellä ja pitää kiekkoa enemmän"

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen oli todella tyytyväinen siihen, miten joukkue pystyi parin pelin jälkeen muokkaamaan omaa peliään paremmin pohjoisamerikkalaiseen tyyliin sopivaksi. Alkusarjassa tuli tappiot USA:lle ja Kanadalle, ja nyt tilanne käännettiin päälaelleen.

– Mehän ei päästä harjoittelemaan pohjoisamerikkalaisia vastaan kovinkaan paljon. Nämä pelit olivat kahteen vuoteen ensimmäiset, Jalonen pohti USA-voiton jälkeen.

– Siten tiedämme, miten vastustaja pelaa ja pystytään omaa peliä säätämään vastustajan pelitavan mukaan. Nyt saatiin oppia kaksi kertaa Jenkkejä ja kerran Kanadaa vastaan. Varmaan seuraavan kerran, kun pelataan, niin se vähän helpompaa. Vaikka ei se ikinä helppoa ole, kun on NHL:n parhaat pelaajat mukana.

Jalonen näki jo alkusarjan 3-5-tappiossa Kanadaa vastaan olleen hyviä elementtejä. Suomi hallitsi peliä alusta, vaikka Kanada lopulta voittikin. Tästä saatu usko omaan tekemiseen ja pieni mentaalinen ja pelillinen hienosäätö toi ratkaisun USA-peliin Suomelle.

– Kanadaa vastaan nähtiin, että jos me pystytään pelaamaan rohkeasti sitä omaa peliä, oli se minkä nimistä tahansa, suomalaista jääkiekkoa, niin pärjätään heillekin.

– Mutta jos menee vähän pelon puolelle ja rohkeus häviää, niin hävitään niitä vastaan. Tänään lisääntyi rohkeus pelin edetessä. Alussa oli jäpittämistä, mutta kun peli eteni, uskallettiin syötellä ja pitää kiekkoa enemmän. Kun ne ei päässeet antamaan painetta, niin se oli meidän etu, johon ottelu ratkesi.

Kai Lintinen, Hartwall Areena

TORILLA TAVATAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️