Leijona-arvostelu: Granlund dominoi taas – toimisto pystyssä

Leijonien hyökkäyspeli Slovakiaa vastaan pääosin oli tukossa, mutta myös mukavia valonpilkahduksia oli havaittavissa.

1. ketju:

Mikko Koivu: 8

Joukkueen suurin liideri oli totutun vahvassa vedossa. Rakensi parikin maukasta tekopaikkaa ketjukavereille, mutta maalinteko antaa edelleen odotuttaa itseään. Tällä hetkellä vain tehot puuttuvat.

Jussi Jokinen: 6

Jokinen sai kritiikkiä avausottelun esityksestää eikä toinen peli tilannetta juuri muuttanut. Hukkasi pari loistopaikkaa eikä kiekko tahtonut pysyä lavassa. Ei olisi mikään ihme, jos pelipaikka muuttuisi seuraavaan peliin.

Valtteri Filppula: 8

Väläytteli muutamaan otteeseen kiekollista osaamistaan. Tulokset jäivät laihoiksi, vaikka ylivoimavastuuta koko ykkösvitja sai runsaasti. Jatkossa tulosta on tultava.

2. ketju:

Jarkko Immonen: 9

Aina yhtä luotettava Immonen pystyi parantamaan napsun verran avauspelistä. Tunnollinen puolustuspään pelaaja rakenteli parikin paikkaa ja kertaalleen Immosen vitja maalinteossa onnistuikin. Yhteistyö Granlundin kanssa saumatonta.

Janne Pesonen: 8

Ei merkittävää parannusta ottelusta Valko-Venäjää vastaan, mutta voittomaali nostaa numeroa. Aavistuksen terävämpi, muttei vuoden takaisessa iskussa. Tätä ketjua tuskin rikotaan, joten Pesosella on vielä aikaa nostaa tasoa.

Mikael Granlund: 9

Granlund aloitti turnauksen kelvollisesti ja paransi nyt entisestään. Laittoi Slovakian maalin taakse pystyyn ”toimiston”, josta rakenteli muutaman maukkaan tekopaikan. Muutoinkin varmaa ja luotettavaa peliä. Puheet väsymyksestä voi heittää romukoppaan.

3. ketju:

Niko Kapanen: 8

Kokenut arvokisakävijä on luotettava juhta. Hukkasi yhden tuhannen taalan paikan, mutta muutoin kokonaisuus selkeästi plussalla. Tuo malttia ja rytmitystä vauhtilaitureiden ketjuun.

Jesse Joensuu: 7

Energinen laituri oli pirteällä tuulella. Kiekollinen peli on kuitenkin melko yksipuolista puskemista. Hyvä karvauksessa ja häirintäpelissä. Tarvitsee aavistuksen lisää malttia.

Leo Komarov: 8

”Leksa” on kehittynyt huimasti ja ennen pelkkänä rymistelijänä tunnettu mies taitaa myös kiekollisen pelin. Luotto on kova myös valmennuksessa ja oli hyökkääjien peliaikojen kärkeä.

4. ketju:

Petri Kontiola: 7

Kontiola pelasi peruspelin nelosen keskellä. Väläytteli myös käsiään pariin otteeseen. Miinusta tulee aloituksista, sillä Kontiola voitti vain yhden aloituksen kahdeksasta yrityksestä.

Mika Pyörälä: 7

Peruspuurtamista ilman hienouksia. Ei erottunut hyvässä eikä pahassa. Monikäyttöisyytensä vuoksi arvokas, mutta voisi joskus yrittää muutakin kuin helpointa ratkaisua.

Antti Pihlström: 7

Vauhtikone pääsi pari kertaa kunnon vauhtiin ja niittasi kertaalleen slovakkijärkäle Zdeno Charan jäänpintaan. Kädet eivät aina tahdo pysyä jalkojen mukana. Pystyi vaikeuttamaan Slovakian pelin avaamista.

SuomiKiekko-sivuston toimitus

Jääkiekon MM-kisoihin saat lisäjännitystä Nordicbetin runsailla vetokohteilla.