Jalonen ei ole huolissaan Leijonien ylivoimasta – "Eihän se voi vielä täysin toimia"

MM-kisoissa varsinkin erikoistilanteet nousevat suureen rooliin, koska yksittäinen onnistuminen tai epäonnistuminen voi ratkaista joukkueen sijoituksen alkusarjassa tai jatkopaikan pudotuspeleissä.

Leijonat ovat vasta saaneet ykkösylivoimaketjun kasaan tällä viikolla, kun Valtteri Filppula liittyi joukkueeseen. Leijonat ovat hioneet ylivoimaa runsaasti viime päivinä, mutta kuinka se toimii, nähdään vasta kun kiekko perjantaina putoaa jäähän.

– Sitten nähdään, miten se lähtee kulkemaan. Eihän se voi vielä ihan täysillä toimia, kun on vasta pari kertaa lopullisilla kokoonpanoilla treenattu, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi Leijonien torstain jääharjoitusten jälkeen SuomiKiekko-sivustolle.

– Kun ensin nähdään ylivoiman teho pelitilanteessa, niin tehdään korjausliikkeitä, jos on tarvetta. Ja varmaan on tarvetta tuleekin, koska nämä asiat eivät ikinä alussa ole vielä kohdallaan.

Leijonat on nimennyt kolme koostumusta ylivoimapeliin, jolla joukkue on harjoitellut tällä viikolla (katso uutinen täältä!). Kaksi kärkikentällistä pelaa ylivoimaa omassa koostumuksessaan, mutta kolmas ylivoimaketju on muodostettu 3-4-ketjujen pelaajista, ja on muodossa Leo KomarovNiko KapanenPetri Kontiola.

– Tilanteen mukaan katsotaan, kuinka peluutetaan, mutta kolme ketjua ja kaksi pakkiparia on valmiudessa pelaamaan ylivoimaa, Jalonen summaa.

LEIJONAT PUREE JENKKIÄ MATKALLA KULTAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️