Leijonat nousi 0-2 takaa-ajoasemasta 3-2-voittoon Tshekkiä vastaan EHT-turnauksen ottelussa lauantaina Brnossa, Tshekissä.

Tshekki aloitti ottelun paremmin ja johti ensimmäisen erän jälkeen jo kahdella maalilla. Leijonien maalilla Petri Vehanen ei ollut parhaimmillaan ja toisen maalin hän voi ottaa omaan piikkiinsä.

Toisessa erässä Leijonat otti itseään niskasta kiinni ja nousi tasoihin. Ensin Lennart Petrell kavensi irtokiekosta 1-2:een ja Mikko Mäenpää latasi ylivoimalla pelin tasoihin.

Kolmannessa erässä Tshekki oli vahvempi, mutta ratkaisi tapahtui vasta jatkoerässä, jossa lempinimen ”Niiralan Maltsev” omaava Tuomas Kiiskinen iski ratkaisun ajassa 62.27.

Aleksandr Maltsev oli neuvostoliittolainen mailataituri, joka dominoi jääkiekkokenttiä 70-80-luvuilla, kenen mukaan lempinimi on muodostettu.

Jukka Jalonen kritisoi ottelun jälkeen tuomarilinjaa, joka sekoitti molempien peliä.

Leijonien viimeinen maaottelu ennen MM-kisoja pelataan huomenna Ruotsia vastaan.