KHL-seura: "Jos Jori Lehterä haluaa lähteä NHL:ään, emme voi kieltää sitä"

KHL-seura Sibir Novosibirskissä tapahtuu sekä pelaaja- että valmentajarintamalla.

Sibirin GM Kirill Fastovskin mukaan suomalaisen Jori Lehterän sopimus on paketissa. Todennäköistä on, että Lehterä suuntaa NHL:ään, mutta Venäjälle jäädessään KHL-oikeudet ovat entisessä seurassa.

– Lehterä on rajoitettu vapaa agentti, joten KHL-oikeudet ovat Sibirissä. Virallisesti Lehterän sopimus on päättynyt. Jos hän haluaa lähteä NHL:ään, me emme voi kieltää sitä. Jos hän päättää pelata Venäjällä, hän pelaa toivon mukaan meidän joukkueessa, Sibirski Sektor siteeraa Fastovskia.

Sibirin toinen suomalainen on Jonas Enlund, jonka tilanne on selkeämpi.

– Enlundilla on sopimus ensi kaudeksi.

Uudeksi pääkäskyttäjäksi on povattu (kuten uutisoimme) Dmitri Kvartalnovia, joka sai potkut Severstalista vähän ennen pudotuspelejä.

– Neuvottelemme Kvartalnovin kanssa, mutta en halua puhua enempää tästä aiheesta. Keskustelut ovat olleet positiivisia, ja me teemme päätöksen mahdollisimman pian.

Erikoiskampanja SuomiKiekko-sivuston lukijoille: Tarjoamme ”Maailmanmestarit 2011” Tupla-DVD:n kaikille Unibetin uusille asiakkaille ILMAISEKSI! Samalla sinä kuittaat jopa 100 euron bonuksen! Osallistu kampanjaan ja lue tarkemmat ohjeet täältä!