Jokerit otti jo toisen voiton ennakkoon suurimmasta mestarisuosikista HIFK:sta. Voitto tuli pitkän skaalan mukaan. Jokereiden Niklas Hardt iski 3-2-voittomaalin vasta jatkoajalla.

– Tämä on sitä parasta tunteiden skaalaa, että mennään laidasta laitaan. Ollaan tyytyväisiä, että nämä menivät tänään näin päin. Hienosti kyllä puristettiin voitto tänään, vt. vastuuvalmentaja Tomi Lämsä kertoi Jokerien nettisivuilla.

HIFK:n Mikael Granlundilla oli jatkoajalla paikka ratkaista ottelu rangaistuslaukauksella, mutta Jokerien maalivahti Eero Kilpeläinen oli eri mieltä. Kipeläinen on lunastamassa häneen kohdistuneet odotukset täysin mitoin.

Jokereiden vahvuus oli tasaisuus. Jokainen ketju teki työnsä hyvin ja peluutus piti koko miehistön hyvässä vireessä.

– Koko ajan pyrin siihen, että neljällä ketjulla mennään. Koko ajan suunnitelma oli, että pidetään peluutus laajana, ja sitä kautta väsytetään IFK:n pelaajat. Tänään se tuotti hyvän tuloksen.

Hyvät tulokset tuovat itseluottamusta joukkueeseen, ja Jokerit on kasvanut henkisesti kun ratkaisupelit alkoivat.

– Pelaajista paistaa tällä hetkellä rohkeus ja sitoutuminen tähän meidän juttuun. Jaksettiin nöyrästi puristaa.

Jokerien päävalmentaja Erkka Westerlund vapautuu toimitsijakiellosta kolmanteen otteluun.

Erikoiskampanja SuomiKiekko-sivuston lukijoille: Tarjoamme ”Maailmanmestarit 2011” Tupla-DVD:n kaikille Unibetin uusille asiakkaille ILMAISEKSI! Samalla sinä kuittaat jopa 100 euron bonuksen! Osallistu kampanjaan ja lue tarkemmat ohjeet täältä!