Erikoishaastattelussa TPS:n Marko Anttila – "Sitä kasvaa ihmisenä, kun muuttaa toiselle paikkakunnalle"

TPS:n Marko Anttila jatkaa Turussa myös ensi kaudella.

Anttila sai kutsun SuomiKiekko.com-sivuston erikoishaastatteluun, jossa käymme läpi Anttilan seuravaihtoa, kehittymistä ja maajoukkuetta.

Marko Anttila, teit juuri ensi kauden kattavan jatkosopimuksen TPS:n kanssa. Oliko se helppo päätös hyvin sujuneen kauden ansiosta?

Päätös oli aika helppo. Olen nauttinut pelaamisesta täällä ja muutenkin viihtynyt todella hyvin. Päätös tuli aika nopeasti, kun täältä ilmeni että minun halutaan jatkavan täällä. Ei tarvinnut paljoa miettiä.

Oliko viime kauden jälkeen siirtyminen Ilveksestä herättävä tekijä urallasi?

Varmasti maiseman vaihto toi piristysruisketta. Seitsemän vuotta on pitkä aika samassa seurassa, kun on samat harjoittelupaikat jne. Kaikki vähän muuttui, ja siitä sai uutta virtaa. Ei sitä kieltää voi. On tehnyt hyvää, että on päässyt muita tuulia haistelemaan.

Kun olet pelannut Ilvestä vastaan Tampereella, niin onko jäälle asti kuulunut katsojien huutoja tai muuta?

Ekassa pelissä kuului huutoja, ja jännitti vähän. Oli heti kolmas peli kaudesta, ja meni vähän sumussa koko peli. Nyt on parin viikon sisään jälleen ottelu Ilvestä vastaan, niin katsotaan mitä tulee vastaan.

Missä asioissa olet mielestäsi kehittynyt eniten tällä kaudella?

Kiekollisessa pelissä olen tietyllä tavalla päässyt eteenpäin. Pystyn paremmin pitämään kiekkoa ja saamaan jotain aikaiseksi sen kanssa. Pekka Virran ajama pelitapa rohkaisee siihen, että pidetään kiekkoa. Pelityyli tukee sitä lopputulosta, että on tullut edistysaskelia kiekollisessa pelissä.

Henkinen puoli on kehittynyt myös. Sitä kasvaa ihmisenä, kun muuttaa toiselle paikkakunnalle. Täällä on tuntunut siltä, että on mukava pelata ja olen pystynyt nauttimaan paremmin touhusta. Se on varmaan näkynyt kentältä katsomoon asti.

Mitä asioita uskot pystyväsi parantamaan tulevina vuosina?

Paljon on parannettavaa esim. tehokkuudessa, jos katsoo laukaisumääriä ja kuinka moni niistä on mennyt maaliin. Ei auta kuin ampua treeneissä enemmän maalia kohti ja jäädä ampumaan treenien jälkeen, että saa sen nousemaan.

Kokonaisvaltainen peli kehittyy kokemuksen myötä. Kun tulee kilometrejä niin sanotusti lisää, niin pystyy joka paikassa kenttää pelaamaan hyvin. Tehokkuus ja kokonaisvaltaisuus – siinä varmaan suurimmat kehityskohteet.

Missä asioissa TPS voi olla parempi tulevissa peleissä?

Tiukkoja pelejä on ollut, ja pitäisi vaan pystyä kääntämään niitä useammin. Peli on ollut ihan ok-suorituksia. Muutamat suuret virheet kun saadaan karsittua pois, niin se auttaa. Virheitä tulee aina, mutta meille on tullut liian suuria virheitä jokaiselle pelaajalle vuorotellen. Virheet pois ja paremmalla prosentilla kun onnistutaan maalinteossa –siinä on eväät runkosarjan loppuun.

Viime aikoina voitettu ns. oikeat pelit, mm. HPK:ta ja muita vastaan. Ollaan pystytty nauttimaan kovista peleistä, mikä on hyvä merkki sinänsä playoff-pelejäkin ajatellen.

Olet pelannut parissakin EHT-turnauksessa tällä kaudella. Mitä nämä kertoivat omasta pelitasostasi verrattuna kansainväliseen tasoon?

Yritin pelata omilla vahvuuksilla. Sanotaanko, että ihan ok onnistuin. Pystyin pitämään kiekkoa ja pelaamaan sitä roolia mitä valmennusjohto odotti. Ne ovat kovia pelejä huippumaita vastaan ja tietenkin parannettavaakin löytyi. Toivottavasti vielä joskus pääsee näyttämään, että pystyy siellä pelaamaan.

Olen saanut niistä peleistä itseluottamusta, kun on nähnyt että pystyy pelaamaan niitä pelejä, pitämään kiekkoa ja luomaan maalipaikkojakin. Maajoukkuepelit ovat palkinto työstä mitä kauden aikana on tehnyt, ja niistä saa virtaa sitten myös arkiseen aherrukseen.

Voitot kärkijoukkueista varsinkin vieraissa ovat varmaan itseluottamukselle mannaa?

Varmaan sai koko joukkue itseluottamusta, kun oli hyvä esitys ja nollapeli. Kuopio ei ole mikään helppo paikka pelata, ja varmasti tuo virtaa joukkueeseen.

Haastattelu: Kai Lintinen


Florida Panthers – Vegas Golden Knights | Maxit Floridalle! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️