Uutisoimme eilen (lue tästä), kuinka Ak Bars Kazanin ykkösvahti ja MM-kultamitalisti Petri Vehanen sai pahan kilpailijan toisesta KHL-seurasta.

Vehasen peliaikaa saattaa jatkossa nakertaa Ivan Kasutin, mikä ei tiedä hyvää suomalaisen kannalta, jos mietitään tulevia MM-kisavalintoja. Mikäli Kasutin syrjäyttää Vehasen ykköstorjujan paikalta, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen saa lisää mietittävää maalivahtivalintoihinsa.

Ak Bars Kazania aiemmin valmentanut ja nykyään asiantuntijatehtävissä operoiva Vladimir Pljushtshev uskoo, että Kasutin ei tule kuluttamaan pelkästään vaihtopenkkiä.

– KHL:n playoffieissa joukkueen on luotetteva täysin maalivahtiinsa. Ivan Kasutinilla on kokemusta, jota tarvitaan playoffeissa. Päävalmentaja Krikunov tuntee Kasutinin, joten ei häntä hankittu sattumalta, Pljushtshev analysoi RIA Novostille.

– Kasutinia ei hankittu penkille. Ratkaisevissa peleissä Ak Bars valitsee tietenkin sen maalivahdin, johon joukkue uskoo enemmän.

Kasutin oli Spartakin ykkösvahti pelaten tällä sesongilla 36 KHL-peliä 91,5 torjuntaprosentilla. Vehasen vastaava statistiikka on 34 peliä 91,2 torjuntaprosentilla.