Helsingin Jokerit SM-liigan kultaan valmentanut Boris Majorov ruoskii rajusti KHL:n siirtoikkunaa.

Esimerkkinä Majorov käyttää äskettäistä kauppaa (lue tästä), jossa Spartak myi ykkösvahtinsa Ak Bars Kazaniin. 73-vuotias kokenut Majorov suosittaisi mallia, jota käytetään jalkapallossa. Tällä hetkellä KHL-seurat myyvät parhaat pelaajansa tammikuun siirtoikkunassa, mikäli laskevat, että eivät pääse pudotuspeleihin – esimerkkinä Spartak ja Sibir (lue tästä).

– Spartak luovutti maalivahti Ivan Kasutinin Ak Barsille rahallista korvausta vastaan. Mitä järkeä tässä on urheilullisesti? Tämä on täydellistä piittaamattomuutta, sillä Kasutin oli kirjaimellisesti puoli joukkuetta. Jos annat hänet pois, niin luovutat virallisesti mestaruustaistelun, Majorov kritisoi Sovetski Sportille.

– Kun näen tällaista, haluaisin kieltää siirrot! Mutta ehkä se on liian radikaalia. Parempi olisi tehdä, kuten jalkapallossa. Laitetaan iso siirtoikkuna keskelle mestaruustaistoa, esimerkiksi joulukuun alkupuoliskolle, 1.-15. joulukuuta. Vaihtakoon siinä välissä kenet tahansa. Mutta ei ennen, ja mikä tärkeintä, ei sen jälkeen!