Teemu Selänteelle 900:s Anaheim-piste

Perjantaina liigassa JYP - HPK! Lunasta talletusbonus!

Ilman loukkaantunutta Saku Koivua pelanneen Anaheim Ducksin konttaaminen jatkui lauantaina joukkueen taivuttua Nashville Predatorsin hallissa 2-3. Ducksin jälkimmäisen osuman syöttänyt Teemu Selänne jatkoi sen sijaan nousuaan NHL:n kaikkien aikojen pistelistalla.

Piste oli Selänteelle 900:s Anaheimin paidassa. Hänen NHL-uransa saldo on nyt 646+723=1369, mikä nosti hänet kaikkien aikojen listalla Boston Bruinsin legendaarisen hyökkääjän John Bucykin rinnalle sijalle 23. Selänne kasvatti pisteputkensa viiden ottelun mittaiseksi.

Selänteen tähtäimessä on seuraavaksi suomalaisveteraanin oman draft-luokkansa Mike Modano, jolla on viisi pistettä enemmän. Modano valittiin kesän 1988 draftissa ykkösenä ja Selänne numerolla 10.

Ennen kuin Selänne sai 900 pistettä täyteen Anaheimin riveissä, Niklas Hagman saalisti toisen pisteensä Ducks-paidassa. Hagman oli mukana Andrew Gordonin maalissa, joka vei Anaheimin 1-0 -johtoon heti toisen erän alussa.

Pekka Rinne torjui Nashvillen tolppien välissä 15 kertaa. Anaheimin Dan Ellis pysäytti 25 laukausta. Rinne ja Ellis muodostivat Predatorsin maalivahtikaksikon kausilla 2008-10.

Tappio oli Anaheimille toinen peräkkäinen ja neljäs uuden päävalmentajan Bruce Boudreaun alaisuudessa pelatuissa viidessä ottelussa. Boudreau valitteli kamppailun jälkeen torstaina loukkaantuneen Koivun poissaoloa.

– Kun ei ole Sakun kaltaista jätkää, joka pystyy johtajana rauhoittamaan tilannetta, sentterinä ja häviää näin paljon aloituksia, niin vastustajalla on kiekko sitä enemmän hallussaan. Sillä reseptillä ei menestytä, Boudreau totesi NHL:n verkkosivuilla.

NASHVILLE – ANAHEIM 3-2 (0-0,1-1,2-1)

0-1 Andrew Gordon (Brandon McMillan, Niklas Hagman) 20:38
1-1 Nick Spaling (Colin Wilson, Jordin Tootoo) 32:03
2-1 Roman Josi (Shea Weber, Martin Erat) yv 42:33
3-1 Jordin Tootoo (Kevin Klein, Jerred Smithson) 45:25
3-2 Francois Beauchemin (Teemu Selänne, Corey Perry) 53:24

Maalivahdit
NSH: Pekka Rinne 17 laukausta/15 torjuntaa
ANA: Dan Ellis 28/25

Niklas Hagman, Anaheim 0+1, -1, 0, 1, 13:25
Saku Koivu, Anaheim sairaslistalla
Toni Lydman, Anaheim 0+0, -1, 0, 0, 19:46
Teemu Selänne, Anaheim 0+1, +1, 0, 2, 19:18

Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.