Nashvillen suomalaispuolustaja farmiin


Nashville Predatorsin puolustaja Teemu Laakso läpäisi NHL:n waiver-listan perjantaina, mikä tiesi miehelle farmikomennusta AHL:n Milwaukee Admiralsiin. Laakso oli heti samana iltana tositoimessa, kun Milwaukee otti 5-1 -kotivoiton Peoria Rivermenista.

Laakso aloitti kauden Nashvillen riveissä ja esiintyi yhdeksässä NHL-ottelussa. 24-vuotias ex-HIFK-pakki pääsi kuitenkin pelaamaan vain muiden puolustajien loukkaantumisten aikana.

Laakso oli NHL-jaksonsa viimeiset ajat sairaslistalla kystaleikkauksen takia. Farmista nostettu sveitsiläispakki Roman Josi on kuitenkin ilmeisesti tehnyt Predators-johtoon hyvän vaikutuksen, sillä hän sai jäädä NHL:aan ainakin puolustaja Francis Bouillonin sairausloman ajaksi.

Laakso saalisti kauden AHL-debyytissään perjantaina yhden syöttömerkinnän. Joukkuekaverit Juuso Puustinen ja Jani Lajunen jäivät ilman pisteitä. Puustinen epäonnistui toisessa erässä rangaistuslaukauksessa. Edelleen ilman AHL-maalia olevalle Lajuselle nollasaldo oli jo kahdeksas peräkkäinen.

Atte Engren toimi Milwaukeen luukkuvahtina. Tositoimessa olleista suomalaisvahdeista Worcester Sharksin Harri Säteri voitti ottelunsa, mutta Syracuse Crunchin Iiro Tarkki ja Toronto Marliesin Jussi Rynnäs hävisivät pelinsä.