Dynamo Minskissä pelaava puolustajalegenda Jere Karalahti antoi sunnuntaina näytteen laukauksensa kovuudesta tehtyään voittomaalin Minskissä pelatussa 3-1 päättyneessä ottelussa Severstal Tsherepovetsia vastaan. Nikolai Kasakovtsev oli maalannut Tsherpovetsin johtoon, mutta Vladimir Denisov tasoitti toisessa erässä 1-1:een. Karalahden ja Jaroslav Obsutin maalit ratkaisivat ottelun Minskin eduksi toisen erän lopulla.

Läntisen konferenssin kärkijoukkue Pietarin SKA tyrmäsi Moskovan Spartakin peräti 10-2. Entinen NHL-pakki Dmitri Kalinin keräsi komeat tehopisteet 1+3.

Minsk on sarjataulukossa lännessä neljäntenä ja Tsherepovets kuudentena. Spartak on play-off -viivan alapuolella toiseksi viimeisenä.

Jortikan Amur voittoon

Hannu Jortikan valmentama Amur Habarovsk päätti tappioputkensa ja kipusi KHL:n itäisessä konferenssissa kakkospaikalle voitettuaan sunnuntain kotiottelussaan Novosibirskin Sibirin 2-1. Voittomaalin viimeisteli jatkoajalla viime kauden Lukko-tähti Jakub Petruzalek. Martin Ruzicka oli avauserässä maalannut Amurin johtoon ja Alexander Suglobov oli kolmannessa erässä tasoittanut 1-1:een.

Amurin maalilla pelannut slovakkivahti Jan Lasak torjui loistavan ottelun. Myös Sibirin itävaltalaisvahti Bernd Brückler oli vireessä, vaikka joukkue hävisikin.


//