Red Wingsin lentoi jatkui maanantain NHL-kierroksella Edmontonissa, kun Valtteri Filppulan edustama Detroit kukisti paikallisen Oilersin 3-2 ja nappasi viidennen voittonsa viimeisessä kuudessa ottelussa. Red Wings on hävinnyt viimeisessä 15 kamppailussan vain kolme kertaa.

Detroit ei ole viime otteluissa ollut pelkästään ykkos- ja kakkosketjunsa varassa vaan myös kolmosvitja on innostunut tehoilemaan.

– Helm, Cleary ja Miller oli selvästi paras ketjumme tänään. He ovat laittaneet pelinsä kuntoon. He voivat pelata ketä vastaan tahansa, Red Wingsin päävalmentaja Mike Babcock kertoi Detroit News -lehdelle.

Filppula saalisti ottelussa yhden syöttömerkinnän ja pääsi pisteiden makuun kolmen kamppailun tauon jälkeen. Edellisessä ottelussa katsomon puolella istunut Lennart Petrell teki paluun Edmontonin pelaavaan kokoonpanoon. Nelosketjussa luistellut Petrell sai jääaikaa seitsemän minuuttia.

EDMONTON – DETROIT 2-3 (0-1,2-1,0-1)

0-1 Daniel Cleary (Jakub Kindl) 4:33
1-1 Ryan Jones (Sam Gagner, Eric Belanger) 22:37
1-2 Jiri Hudler (Henrik Zetterberg, Valtteri Filppula) 34:36
2-2 Jordan Eberle (Ryan Nugent-Hopkins, Taylor Hall) yv 39:59
2-3 Drew Miller (Nicklas Lidstrom, Darren Helm) 55:45

Maalivahdit
EDM: Nikolai Khabibulin 28 laukausta/25 torjuntaa
DET: Jimmy Howard 23/21

Lennart Petrell, Edmonton 0+0, 0, 0, 0, 6:58
Valtteri Filppula, Detroit 0+1, +1, 0, 2, 17:35

Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.

//