Porin Ässät saavutti Kuopion KalPaa SM-liigan kärkikaksikossa, kun porilaiset löivät lauantaina Oulun Kärpät maalein 4-1. Kun KalPa hävisi samaan aikaan Pelicansille, nousi Ässät kuuden pisteen päähän sarjakärjestä.

Ottelun avauserässä nähtiin vain yksi maali, kun Tuomas Santavuori onnistui Miko Malkamäen ja Joel Armian esityöstä. Toisessa erässä Pekka Saarenheimo toi Kärpät tasoihin, mutta sitten Ässien tehopelaaja Tomas Zaborsky iski. Mies tehtaili ensin tasavajaalla ottelun voittomaalin ja alusti erän lopussa Stephen Dixonin 3-1-osuman.

Päätöserässä Radek Smolanek kaunisteli rankkarista Ässien voittolukemia. Kolmella IS-tähdellä palkittiin Zaborsky, kaksi tähteä sai Ässä-vahti Juha Järvenpää ja yhden tähden Dixon.

Kärpät – Ässät 1-4(0-1, 1-2, 0-1)

15.11 0-1 Tuomas Santavuori (Miko Malkamäki, Joel Armia)
23.54 1-1 Pekka Saarenheimo (Joonas Donskoi)
33.50 1-2 Tomas Zaborsky TV
39.08 1-3 Stephen Dixon (Tomas Zaborsky) VT
52.54 1-4 Radek Smolenak RL

Maalivahdit:
Kärpät: Ville Hostikka 7+8+10=25 (vaihto ulos 55.49, vaihto sisään 56.27, vaihto ulos 56.46, vaihto sisään 57.58)
Ässät: Juha Järvenpää 7+10+15=32