SuomiKiekko.com-sivusto tulee koko Karjala-turnauksen ajan tuottamaan mielenkiintoisia tilastopohjaisia uutisia ennakoina ja reaktioina ottelutapahtumiin. Tällä kertaa silmiimme on osunut ihmetystä herättävä erikoisuus.

Ville Peltonen profiloitui Ruotsin tappajaksi vuoden 1995 MM-finaalissa iskemällä rakasta vihollista vastaan ottelun kolme ensimmäistä maalia ja syöttämällä neljännen. Hyökkääjän Karjala-turnauksen koko historian aikaisia tehopisteitä tutkiessa ei voi muuta kuin alleviivata, kuinka Peltonen ilmeisesti jostain nappaa ylimääräistä latinkia matseihin Ruotsia vastaan.

Peltonen on kohdannut Ruotsin, Venäjän ja Tshekin jokaisen kuusi kertaa Karjala-turnauksessa. Eri maita vastaan hyökkääjän tehoissa on kuitenkin hämmästyttävät erot. Siinä missä länsinaapuria vastaan Peltonen on saanut kasaan tehot 4+7 = 11, löytyy Venäjää ja Tshekkiä vastaan miehen taskusta yhteensä ainoastaan kolme tehopistettä.

Ruotsia vastaan ainoastaan kerran pisteittä


//

Venäjää ja Tshekkiä vastaan Peltosella on ollut viisi ottelua kumpaakin vastaan ilman ainuttakaan tehopistettä. Ruotsi-otteluissa pisteetön ilta on Peltosen osalta Karjala-turnauksissa nähty ainoastaan kerran. Kyseessä oli marraskuussa 1997 pelattu miehen ensimmäinen Ruotsi-kohtaaminen turnauksessa.

Tämän jälkeen maaleja ja syöttöjä on syntynyt melkein kuin liukuhihnalta. Peltosen huipennus Karjala-turnauksessa Ruotsia vastaan oli toissa vuoden 7-0 voitto ja siinä tehdyt hurjat kaksi malia ja kolme syöttöä.

Oheisessa taulukossa Tulos-sarakkeessa on Suomen maalit mainittu aina ensimmäisenä. Eli tuo ensimmäinen kamppailu, jossa Peltonen jäi tehopisteittä, oli samalla Peltoselle ainoa Ruotsi-tappio Karjala-turnauksessa.