Suomalaishyökkääjä Oskar Osala siirtyi täksi kaudeksi usean Pohjois-Amerikassa vietetyn vuoden jälkeen KHL-liigaan Venäjälle ja Neftehimik Niznekamskin joukkueeseen. Osalan mukaan kulttuurishokki on yllättäen ollut kaukalossa suurempi kuin sen ulkopuolella.

– Kaukalon ulkopuolella on ollut hyvin pieni kulttuurishokki. Ruoka on hyvää ja meillä on synkannut tosi hyvin muiden seuran suomalaisten kanssa, Osala sanoo SuomiKiekko.com-sivuston haastattelussa.

– Mutta kaiken hallilla tapahtuvan suhteen on ollut kyllä totuttelemista. Jenkeissä asiat hoidetaan todella jämptisti ja selkeästi. Se tapa on juurtunut jotenkin selkäytimeen ns ammattimaiseksi tavaksi toimia. Täällä kaikki on vähän rennompaa ja ei välitetä yksityiskohdista samalla tavalla. Se on välillä ihmetyttänyt, Osala jatkaa.

SuomiKiekko.com-sivuston lauantaina julkaistavassa erikoishaastattelussa Osala (Twitter: @OskarOsala) kertoo lisää kuulumisiaan Venäjältä.

//