Peliyhtiö Unibetin kiekkoasiantuntijan Esa Tikkasen mielestä Mikael Granlundin paikka Karjala-turnauksen joukkueessa on itsestäänselvyys – toisin kuin muutamien muiden Jukka Jalosen valintojen. Unibetin kisaennakossa Tiki uskoo Suomen turnausvoittoon ja spekuloi jo MM-valinnoilla.

– Miken pitää olla joukkueessa mukana, kaikki muu on höpöhöpö-puhetta. Miehellä ei ole vielä kovin paljoa rutiinia A-maajoukkueessa, ja kaikki pelit kovempien pelaajien ja isojen maiden joukossa ovat mahtavaa kokemusta. Tämän kauden näytöillä Granlund on maajoukkueen runkopelaajia. Väsymyksestä on turha puhua: kaveri on vasta 19-vuotias ja rakastaa pelaamista, ei se tuossa iässä väsytä. Jos nuori pelaaja on väsynyt, silloin treenataan liikaa. Pelejä vaan lisää, itsekin tahkosin nuorena miehenä parhaimmillaan yli 100 matsia kaudessa, Tiki suosittelee.

Tikillä on vahva käsitys myös muutamasta muusta potentiaalisesta MM-nimestä.

Teemu Selänne on kiinnostunut kotikisoista, se on varmaa. Kaikki riippuu Anaheimin menestyksestä ja Teemun kunnosta. Jarkko Ruutu on ehdottomasti Jalosen papereissa mukana, ja saa näytönpaikan myöhemmin. Karjala-turnaukseen matkaava Ville Peltonen on aina mukana spekulaatioissa, mutta hieman epäilen, riittääkö Villen vauhti enää MM-tasolla, Tiki spekuloi.